Ексклюзиви
субота, 23 травня 2015 13:04

Австрія не віддасть Фірташа – політолог

Австрія не віддасть Фірташа – політолог

Якщо український олігарх Дмитро Фірташ залишиться в Австрії, то навряд чи буде депортований до США. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Андрій Золотарьов.

"Така експропріальність американської юстиції дуже дратує європейців. Американці вважають правильним і можливим переслідувати по всьому світу людей, які, на їхню думку, завинили з точки зору американських інтересів. Проте їхня зацікавленість саме у Фірташі викликає підозри, що тут є політичні мотиви, а не лише правосуддя. Це стало вирішальним фактором, яким скористалися адвокати Фірташа і Австрія відмовила США в екстрадиції" - пояснює експерт.

"Якщо Фірташ не вдасться до якоїсь авантюри з подорожжю в ті країни, які більш прислухаються до позиції Білого дому, то американська феміда його не отримає", - додав Золотарьов.

Нагадаємо, 30 квітня 2015 Земельний суд Відня у кримінальних справах відмовив в екстрадиції в США українського мільярдера Дмитра Фірташа. Суддя Крістоф Бауер зазначив, що для екстрадиції олігарха в США "не було зібрано достатньо доказів".

Офіційно США звинувачують українського мільярдера в хабарництві. Той начебто заплатив $18 млн індійським чиновникам за розробку титанового родовища в Індії. Щорічний прибуток від видобутку мав становити $500 млн. У Штатах Фірташу загрожувало 50 років ув'язнення і конфіскація всіх активів.

Зараз ви читаєте новину «Австрія не віддасть Фірташа – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути