середа, 17 вересня 2014 13:02

АТО не зупиниться після надання Донбасу особливого статусу - радник Порошенка

АТО не зупиниться після надання Донбасу особливого статусу - радник Порошенка
Фото: Фокус

Прийняття Верховною Радою законів про амністію і про особливий порядок в окремих районах Донбасу не означає призупинення АТО. Про це заявив народний депутат, радник президента Микола Томенко.

"В умовах мирної, спокійної України такі рішення не мали б права прийматися. Замість цього в ситуації, коли ми були учасниками, фактично, повномасштабної війни між Росією і Україною, в результаті якої загинули вже близько тисячі українських військовослужбовців, ми повинні були шукати механізми, як забезпечити мир, не втрачаючи при цьому суверенітет, територіальну цілісність і єдність країни ", - зазначив Томенко, повідомляє прес-служба депутата.

Кажучи про трирічний термін статусу цих територій, Томенко заявив, що, з одного боку, це - максимальний термін, і в разі зміни ситуації він завжди може бути зупинений Верховною Радою. "З іншого боку - і це важливіше, - під час президентських виборів українці обирали мирний план Петра Порошенко, а не план трирічної війни", - підкреслив Томенко.

"Однак це не означає, що ми зупиняємо проведення антитерористичної операції і розвиток Збройних Сил України, які сьогодні потребують новітньому озброєння, вишколу та перетворенні на сучасне військо, яке готове захищати нашу країну", - сказав він.

Нагадаємо, Верховна Рада України 16 вересня на закритому режимі прийняла закони про особливий статус деяких районів Донбасу та про амністію бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «АТО не зупиниться після надання Донбасу особливого статусу - радник Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути