субота, 24 вересня 2016 19:47

Асоціації органів місцевого самоврядування просять забезпечити проведення виборів в усіх громадах

Асоціації органів місцевого самоврядування просять забезпечити проведення виборів в усіх громадах

Українська асоціація районних та обласних рад, Асоціація міст України, Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад звернулись до керівництва держави з проханням забезпечити проведення перших виборів у всіх об'єднаних територіальних громадах, що утворилися у 2016 році. Раніше з таким закликом до ЦВК звернувся Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, який закликав ЦВК оголосити перші вибори в усіх ОТГ.

"23 вересня 2016 року ЦВК приймає рішення про оголошення місцевих виборів, яке не тільки не вписується в логіку підтримки реформи місцевого самоврядування, а й суперечить її основним принципам. Комісією оголошено на неділю, 11 грудня 2016 року вибори лише в 41 об'єднаній територіальній громаді із близько 200 ОТГ, які подали документи в ЦВК. Більше того, ЦВК спрямовуються 4 млн. 188 тис. грн. на позачергові вибори 54 сільських, селищних голів на 4 грудня, які можна було б провести на початку 2017 року, а кошти залишити на вибори в ОТГ", - йдеться у зверненні.


У колективному зверненні асоціації висловили занепокоєння ситуацією, що склалася з призначенням перших виборів в ОТГ, "ігноруванням та фактичною бездіяльністю ЦВК підтримки процесу формування спроможних громад і реформи в цілому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зубко закликав ЦВК призначити вибори в 200 об'єднаних громадах

"Звертаємося до Президента, Голови Верховної Ради України та народних депутатів України, Прем'єр-міністра України з проханням вжити всіх дієвих заходів для забезпечення проведення перших місцевих виборів у всіх об'єднаних територіальних громадах, що утворилися у 2016 році. Це дозволить забезпечити своєчасне формування ще до кінця цього року відповідних органів місцевого самоврядування цих громад, їх реєстрацію, врахувати їх у Державному бюджеті на 2017 рік в частині переводу на прямі міжбюджетні відносини, передбачити відповідні кошти субвенції на формування інфраструктури ОТГ", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, сьогодні Геннадій Зубко закликав ЦВК якнайшвидше ухвалити рішення щодо виборів у всіх громадах, які готові до цього юридично і організаційно. На його переконання, відсутністю такого рішення ЦВК свідомо чи несвідомо консервує радянську систему управління в країні.

Зараз ви читаєте новину «Асоціації органів місцевого самоврядування просять забезпечити проведення виборів в усіх громадах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути