Ексклюзиви
вівторок, 09 серпня 2016 10:26

Арештували 13 земельних ділянок екс-комуніста Калєтніка

Арештували 13 земельних ділянок екс-комуніста Калєтніка
Фото: gazeta.zn.ua

Печерський райсуд Києва наклав арешт на 13 земельних ділянок колишнього народного депутата від Комуністичної партії Ігоря Калєтніка.

Про це свідчить відповідна ухвала, передають "Наші гроші".

Землю загальною площею 26 га, розташовану в селі Гавришівка Вінницького району, арештували в рамках кримінального провадження за фактом отримання неправомірної вигоди Калєтніком та передачі такої вигоди близьким родичам.

За інформацією слідства, 2009 року невідома жінка купила 13 ділянок площею по 2 га за 100 тис. грн за кожну, які у лютому 2013-го перепродала родичу Калєтніка за 500 тис. грн. Цей родич з 2002 по 2013 роки включно отримав 176 тис. грн доходу, що фактично унеможливлює купівлю вказаних ділянок.

Калєтнік з 2001 до 2014 року офіційно працював лише у державних органах влади. Однак, за 2013 рік задекларував 90,47 млн грн власних доходів і 33,94 млн грн доходу дружини і доньок. Їхні статки різко зросли за рахунок подарунків і продажу майна. Приміром, як встановило слідство, гроші в сумі 65,29 млн грн Калєтніку подарували батьки. Походження значних сум, які у той період отримала родина Калєтніка, доки не встановлено.

Нагадаємо, у грудні 2014 року Калєтніку винесено повідомлення про підозру у фальсифікації підрахунку голосів на засіданні парламенту 16 січня 2014 року. Оскільки він утік до Росії, його оголошено в розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремова "спалили". Оприлюднили відео виступу політика на сепаратистському мітингу

Нагадаємо, 2015 року в місті Буча під Києвом місцеві знесли частину 7-метрового металевого паркана, що огороджував земельну ділянку колишнього першого віце-спікера Верховної Ради Ігоря Калєтніка.

Зараз ви читаєте новину «Арештували 13 земельних ділянок екс-комуніста Калєтніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути