четвер, 18 грудня 2014 22:50

Ярема розповів, чому Добкіна не можна засудити за сепаратизм

Ярема розповів, чому Добкіна не можна засудити за сепаратизм
Віталій Ярема Фото: ru.slovoidilo.ua

Результати фоноскопічної експертизи встановили, що у словах Михайла Добкіна немає складу злочину, тому його не можна притягнути до кримінальної відповідальності за сепаратизм. Про це сьогодні в ефірі "5 каналу" сказав генеральний прокурор України Віталій Ярема, передає УНН.

Ярема розповів, що була проведена фоноскопіча експертиза – вивчення висловів, які використовувалися тими чи іншими людьми на мітингах, під час прес-конференцій, в ЗМІ.

"Якщо експерти дають нам висновок, що немає складу злочину у цих висловах, ми не можемо притягувати людину до кримінальної відповідальності. По багатьох ми уже отримали такі заключення. По пану Добкіну ми отримали саме такий висновок", - розповів гепрокурор.

Він зазначив, що такі рішення викликають негатив у людей, які стояли на Майдані і знають, що ці вислови носили заклики до повалення державного устрою, "але ми опираємося на результати експертизи".

"Що стосується пана Клінчаєва, то дніпропетровський суд зараз розглядає його справу і кримінальне провадження здійснює СБУ", - додав Ярема.

Нагадаємо, Добкіна звинувачували в посяганні на територіальну цілісність України. У кінці серпня Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження проти колишнього голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Цей факт обурив главу МВС Арсена Авакова.

Зараз ви читаєте новину «Ярема розповів, чому Добкіна не можна засудити за сепаратизм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути