середа, 22 жовтня 2014 05:15

Японія скасувала візит Путіна

Японія скасувала візит Путіна
фото: lenta-ua.net

Влада Японії відмовилися від візиту російського лідера до Японії, який був запланований на осінь цього року. Про це пише японська "Sankei Shimbun" з посиланням на знайомих з питанням урядовців, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, джерело в уряді Японії повідомило, що прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе має намір зустрітися з президентом Путіним на саміті АТЕС в Пекіні в листопаді, але лише для того, щоб підтвердити "продовження переговорного процесу". Про візит глави РФ в Японію не йтиметься.

Угоди щодо осіннього візиту було досягнуто ще в лютому. Однак після окупації Росією Криму японська влада перенесла запланований на квітень візит міністра закордонних справ Японії, а також скасувала російсько-японські консультації на рівні заступників міністрів, які мали відбутися в серпні. Врешті уряд Японії вирішив, що умови для візиту Володимира Путіна поки не склалися.

МЗС Японії вказав на те, що "прогресу не буде доти, поки не будуть зроблені реальні кроки для стабілізації ситуації на Україні". Під час зустрічі у листопаді прем'єр Абе має намір просити Путіна про мирне врегулювання українського конфлікту з метою поновлення російсько-японського політичного діалогу.

За інформацією джерела в уряді, Японії немає сенсу приймати Путіна, оскільки він поки не проявив всі свої лідерські якості для досягнення миру на сході України.

Нагадаємо, у вересні Вашингтон попросив Токіо відкласти візит Путіна. Проте досі офіційні коментарі Японії полягали в тому, що "поки рішення не прийнято, уряд розглядає питання".

Зараз ви читаєте новину «Японія скасувала візит Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути