пʼятниця, 29 квітня 2016 21:45

Янукович жаліється, що ЄС заблокував забагато коштів на його рахунках

Янукович жаліється, що ЄС заблокував забагато коштів на його рахунках

Колишній президент України Віктор Янукович вважає звинувачення, висунуті проти нього політично вмотивованими, а обсяг коштів, заморожених на рахунках в європейських банках, надмірним.

Таку позицію представили адвокати Януковича на судових слуханнях, які відбулися в закритому режимі в Люксембурзі в п'ятницю, 29 квітня, повідомляє Deutsche Welle.

Захист екс-президента виступив з вимогою скасувати санкції, що були накладені на нього в березні 2016 року і розблокувати його рахунку. Адвокати заявили, що Янукович не визнає свою провину в розкраданні державних коштів.

Більше того, захист наполягає, що сума заморожених на його рахунках коштів перевищує вартість майна, незаконне присвоєння якого йому інкримінують в Україні.
"Оскільки загальна вартість майна, яке було нібито незаконно здобуте, відома, замороження коштів у більшому за цю вартість обсязі є невиправданим", - заявили адвокати Януковича.

З огляду на це представники ЄС у суді повідомили, що заморожування коштів Януковича в європейських банках не є надмірним, оскільки це, "очевидно, не єдині засоби, які у нього є".

Нагадаємо, раніше Янукович заявляв, що у нього немає рахунків за кордоном.

Як повідомлялос, ГПУ заарештувала в Україні кошти колишнього президента Януковича на суму близько $127 млн. Водночас Державною службою фінансового моніторингу були заблоковані кошти 19 компаній-нерезидентів, які були пов'язані з оточенням колишнього президента України на суму $1,34 млрд. Кабінет міністрів заблокував $1,4 млрд на рахунках в українських банках компаній, наближених до оточення колишнього президента. Всього в корупційні схеми "Сім'ї" Януковича входили 75 українських компаній.

Зараз ви читаєте новину «Янукович жаліється, що ЄС заблокував забагато коштів на його рахунках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути