вівторок, 25 грудня 2012 14:41

Янукович не розуміє, чому Азаров "тягне" із реформуванням Торгово-промислової палати

Янукович не розуміє, чому Азаров "тягне" із реформуванням Торгово-промислової палати
Фото: donbass.name

Президент Віктор Янукович хоче реформувати Торгово-промислову палату і не розуміє, чому нічого не робить прем'єр Микола Азаров.

"Падіння доходів експортерів поширюють на всю економіку. Воно випробовує на міцність банківську сферу. Вихід на половину відшкодування ВВП — безумовно це досягнення. Але чи достатньо цього, щоб посприяти конкурентоспроможності наших експортерів? Чи працюють належним чином міністерства міжнародних справ, які мають надавати українським компаніям сприяння в укладенні експортних контактів?", - сказав він.

Янукович звернувся до Азарова: "Я неодноразово казав про роботу Торгово-промислової палати, Микола Янович. Ви не торкнулися поки що цього питання, чекаєте. Як кажуть чого тільки, я не розумію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бджоли проти меду" - "бютівець" про нові комітети

Також апелював до нового міністра економіки. "Я звертаю увагу і нового міністра економіки на це питання. Це питання негайно треба вирішувати. Треба реформувати нам Торгово-промислову палату. Цю концепцію треба розглянути з нашими товаровиробниками, нашими експортерами, з нашими провідними галузями економіки", - сказав він.

Янукович наголосив, що світові кризи - це завжди перебудова усієї економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР: Янукович призначив уряд – збірну "сім'ї" та олігархів

"Технологічне оновлення і навіть, як то кажуть, хоча, ми не дуже любимо це слово, революції. Але технологічно. Тут безумовно ніхто і ніколи не буде чекати", - зауважив він.

Він додав: "У найближчій перспективі нас не чекають на світовому ринку із розпростертими обіймами. Тим більше з новою продукцією. Нам треба поспішати, шановні колеги. Конкуренція буде не просто жорсткою, а навіть жорстокою".

Зараз ви читаєте новину «Янукович не розуміє, чому Азаров "тягне" із реформуванням Торгово-промислової палати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути