Ексклюзиви
пʼятниця, 29 липня 2016 14:47

Янукович бачив усюди "руку ЦРУ", а Сакварелідзе бачить "руку Авакова" - польська журналістка

Політик-демократ без будь-яких доказів звинувачує журналістів у тому, що вони виконують замовлення його конкурентів.

Так польська журналістка Б'янка Залевська, яка працює на українському телеканалі "Еспресо", прокоментувала пост у Facebook екс-заступника генпрокурора України Давіда Сакварелідзе, в якому він назвав журналістів телеканалу "аваковськими".

Автор: espreso.tv
  Б’янка Залевська
Б’янка Залевська

В останні дні Майдану телеканал "Еспресо" хотіли знищити - тому що ми були "диверсантами", які працювали за вказівкою держдепартаменту і ЦРУ, нагадала журналістка.

"І чим же тоді Сакварелідзе відрізняється від Януковича? Той бачив усюди "руку ЦРУ", "цей - руку Авакова", - саркастично сказала Б'янка Залевська.

Але журналісти, вважає вона, для того й існують, щоб рятувати надто самовпевнених політиків від параної.

"Пану Януковичу ми вже допомогли. Сподіваюся, пан Сакварелідзе допоможе собі сам. Політик, який претендує на участь в демократичних перетвореннях, повинен навчитися поважати пресу і громадянське суспільство. У моїй рідній країні політики - навіть такі молоді, як Давид - теж навчилися цьому не одразу. Але все ж навчилися. А про тих, хто не зміг, сьогодні ніхто не згадує", - зазначила польська журналістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи допоможе Саакашвілі персональна партія

Її вразили невмотивовані нападки Сакварелідзе на одного з найвідоміших в Україні правозахисників - Євгена Захарова, багаторічного керівника Української Гельсінської спілки з прав людини, одного із засновників товариства "Меморіал".

"Якщо ми з вами будемо відмахуватися від думок таких людей - ми перетворимо Україну в Росію Путіна і підірвемо віру мільйонів людей у зміни", - наголосила Б'янка Залевська.

"Правда і брехня, демократія й авторитаризм, закон і беззаконня. Ці поняття не мають національності. Це те, що намагався пояснити Євген Захаров у своєму інтерв'ю. Це те, що намагалися показати в розслідуванні мої колеги. Ви повинні самі визначитися, на чиєму ви боці, чиї цінності для вас важливі. Без такого розуміння, як мені здається, вам нема чого робити ані в політиці, ані в прокуратурі", - застерегла колишнього прокурора польська журналістка.

Нагадаємо, телеканал "Еспресо" зняв документальний фільм "Приватизація ОПЗ: ціна правосуддя", в якому розкрив роль губернатора Одещини Міхеіла Саакашвілі та його команди у зриві приватизації ПАТ "Одеський припортовий завод".

Б'янка Залевська — громадянка Польщі, українська журналістка, яка стала відомою під час репортажів з Майдану для польських ЗМІ. З перших днів війни - військовий кореспондент "Еспресо". Була важко поранена. Нині на лікуванні у військовому шпиталі.

Зараз ви читаєте новину «Янукович бачив усюди "руку ЦРУ", а Сакварелідзе бачить "руку Авакова" - польська журналістка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути