Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2015 18:54

Антикорупційний прокурор пов'язаний з тестем Кернеса — політолог

Антикорупційний прокурор пов'язаний з тестем Кернеса — політолог
фото: www.theinsider.ua

Новопризначений антикорупційний прокурор Назар Холодницький контраверсійна особа. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Холодницький починав роботу в столичній прокуратурі, коли нею керував Юрій Гайсинський — тесть харківського мера Кернеса. Того пов'язують із Суркісом-Медведчуком. Тому призначення Холодницького дуже неоднозначне. Влада повинна тепер довести свою доброчесність. А не те, що тепер захищатиме інтереси певного політичного клану", - зазначив він.

Таран пояснив, чому серед двох претендентів генпрокурор Віктор Шокін вибрав саме Холодницького.

"Шокін і Порошенко боялися, що другий претендент — кіборг Максим Грищук, який воював в АТО, буде більш незалежний, більш неупереджений та більш самостійний", - додав політолог.

За його словами, є кілька завдань, які стоятимуть перед новим антикорупційним прокурором.

"Він повинен повноцінно запустити роботу Антикорупційного бюро. Бо ця структура не зможе повноцінно діяти без видачі дозволів антикорупційного прокурора. По перших кроках ми й побачимо, які цілі поставлені перед Холодницьким", - наголосив Таран.

Нагадаємо, сьогодні генпрокурор Віктор Шокін підписав наказ про призначення Назара Холодницького антикорупційним прокурором. Той працював першим заступником прокурора Криму, яку після окупації Росією передислокували до Києва. Другим претендентом на посаду антикорупційного прокурора був прокурор Львівської прокуратури Максим Грищук. Він рік воював в АТО, захищав Донецький аеропорт.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційний прокурор пов'язаний з тестем Кернеса — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути