понеділок, 27 квітня 2015 11:37

Антикорупційне бюро не має навіть приміщення - директор

Антикорупційне бюро не має навіть приміщення - директор
espreso.tv

Голова Національного антикорупційного бюро досі залишається єдиним працівником цього органу.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

За його словами, формування основного штату НАБу слід очікувати на початку літа. До цього часу має сформувалися громадська рада та кілька конкурсних комісій.

"З одного боку я вдячний законодавцю за "конкурсний" принцип формування штату, адже це дає мені змогу направляти усіх охочих долучитися до роботи в НАБУ (а їх багато) на конкурс. З іншого боку ця процедура займає трохи часу", - сказав Ситник.

При цьому першими проводитимуться конкурси на посади ІТ-спеціалістів. "За законом НАБУ повинне мати доступ до усіх баз даних, розпорядником яких є держава. У технічному плані це дуже складне завдання, тому спершу потрібно набрати технічний персонал", - пояснив директор Антикорупційного бюро.

Він додав, що НАБУ поки що не отримало і власного приміщення. "Вчора ми дивилися кілька приміщень, втім жодне не вдовольнило наші вимоги", - сказав Ситник.

Він уточнив, що не хоче, аби офіс НАБУ був подібним на ГПУ, "коли після вхідних дверей потрапляєш до прохідної та очікуєш справедливості за решіткою".

Після запуску повноцінної роботи, в Бюро буде кілька людей, які безпосередньо працюватимуть із громадянами, що накладає додаткові обмеження на необхідне приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційне бюро не має навіть приміщення - директор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути