четвер, 23 жовтня 2014 21:00

Активісти закликали мажоритарників об'єднатися проти одіозних політиків

Активісти закликали мажоритарників об'єднатися проти одіозних політиків

В Україні є безліч одномандатних округів, де одіозні політики, які представляли владу при Януковичі, перемагають через те, що кандидати від демократичних сил не змогли домовитися про підтримку одне одного

Зокрема, втручання ззовні знадобилося в окрузі №102 Кіровоградській області, де балотується скандально відомий екс-секретар Київради та соратник Леоніда Черновецького Олесь Довгий, передає Еспресо.TV.

Тут демократичні сили не змогли узгодити єдиного кандидата, і в справу втрутилися політичні журналісти-кандидати в народні депутати від партії "Блок Петра Порошенка", які поставили собі завдання не допустити перемоги Довгого і організували кампанію "За чесні вибори в окрузі №102".

У результаті, їм вдалося визначити найбільш прохідного кандидата Андрія Лавруся, який не є висуванцем БПП, і навіть заручитися підтримкою лідерів партії "Блок Петра Порошенка". Тепер в цьому окрузі є надія на те, що одіозний політик не пройде в парламент.

"Після того як партії не змогли узгодити єдиних кандидатів у всіх округах, ми кинули клич робити це самостійно. Десь до нас прислухалися. Десь домовитися не змогли. Погано звичайно, що не змогли, але ми не можемо бути всюди", - каже активіст.

Один із таких округів, де демократичні кандидати не домовилися, а громадські активісти підштовхують до такого кроку - округ №177 в Харківській області. Тут активісти майдану Ізюма і Куп'янська вимагають від Олега Лущика, кандидата від "Блоку Петра Порошенка" та Андрія Ровчака, що його підтримує "Народний фронт", домовитися між собою, заради перемоги одного з них над представником старої влади екс-регіоналом Віктором Остапчуком. Колишнього члена фракції Партії регіонів, який голосував за всі скандальні закони, зокрема і за "диктаторські закони 16 січня".

Активісти запропонували обом кандидатам публічно домовитися, про те хто з них зніметься на користь іншого. Погодився тільки один - Олег Лущик. Тимчасом як Андрій Ровчак відмовився навіть розмовляти про це і сховався від активістів Автомайдану, які шукали зустрічі з ним у всіх його штабах і у нього вдома.

Зараз ви читаєте новину «Активісти закликали мажоритарників об'єднатися проти одіозних політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути