субота, 16 лютого 2019 20:40

Якщо Україна припинить захищатися від РФ, то припинить існувати - Порошенко

Якщо Україна припинить захищатися від РФ, то припинить існувати - Порошенко
Порошенко виступив у Мюнхені. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко заявив, що якщо РФ припинить стріляти на Донбасі, то настане мир, якщо Україна не захищатиметься, то припинить існування.

Про це він заявив під час Мюнхенської конференції з безпеки, виступаючи у рамках сесії на тему: "Безпека у Східній Європі", повідомляє УНІАН.

За його словами, з огляду на триваючу російську агресію на сході України, будівництво газопроводу "Північний потік-2", ситуацію з кібербезпекою та втручання РФ у президентські вибори в Україні та прогнозоване втручання у вибори до Європарламенту, акт агресії РФ в районі Керченської протоки "ми з вами живемо абсолютно в новій реальності і ми маємо навчитися як нам справлятися з нею".

"Якщо ми не об'єднаємося і не будемо солідарними, то агресор зможе просунитись значно вперед", - наголосив президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель виступила проти ізоляції Росії

Порошенко зазначив, що йому неприємно чути, коли іноді кажуть, що Україна і Росія мають обидві щось зробити, що Україна і Росія мають припинити вогонь.

"Це, чесно кажучи, просто нісенітниця. Якщо Росія припинить стріляти – настане мир, якщо ж стріляти перестане Україна – то Україна припинить існувати. Якщо ми припинимо захищати власний суверенітет, власну територіальну цілісність, якщо ми перестанемо захищати свободу та демократію посеред європейського континенту у 21 столітті, то ми просто станемо на коліна перед агресором", - підкреслив він.

Президент України Петро Порошенко відмовився розмовляти з російськими пропагандистами. Вони спробували підійти до нього під час Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Україна припинить захищатися від РФ, то припинить існувати - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути