Ексклюзиви
неділя, 09 лютого 2014 17:25

"Митець = боєць", золотий унітаз та не бананова Україна – найцікавіші протести тижня
7

Gazeta.ua пропонує підбірку акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 3 по 9 лютого:

3 лютого, Київ

На постаменті, де раніше стояв пам'ятник Леніну в Києві, поставили "золотий унітаз". Акцію провели кілька десятків студентів. Пам"ятник, за їхніми словами, символізує корупцію і диктатуру. Організатори акції кажуть, що у такий спосіб намагаються закликати депутатів від Партії регіонів перейти на бік опозиції.

Автор: Reuters
 

3 лютого, Львів

Понад сто підприємців зібралися біля приміщення Головного управління Міндоходів у Львівській області. Вони вирішили оголосити про свій намір відтермінувати сплату податків до державного бюджету, поки не буде сформований уряд національної згоди. Тоді, обіцяють одразу сплатити усі податки, які заборгують.

3 лютого

Джазовий гітарист-віртуоз Енвер Ізмайлов присвятив свою нову музичну композицію Майдану. Відео-кліп з твором "Майдан" у виконанні артиста з"явився на його каналі в YouTube.

4 лютого, Дніпропетровськ

Євромайданівці пікетували ввечері ресторани та офіс фірми, які, за їхніми даними, належать родині народного депутата від Партії регіонів Івана Ступака. Вони вимагали від народного депутата зустрічі з активістами і звіту про забезпечення безпеки громадян в окрузі, за яким він обирався.

5 лютого

Близько сотні українських дипломатів поставили свої підписи під зверненням зі словами солідарності зі співвітчизниками, які борються за краще майбутнє України. "Ми, українські дипломати, в рамках акції "Не бійся! Ти українець!", яка почалася 3 лютого 2014 року, виявляючи свою гідність, честь і громадянську позицію, висловлюємо солідарність із тими, хто на майданах по всій країні бореться за краще майбутнє для України", – йдеться в зверненні

5 лютого, Київ

На барикаді по вулиці Грушевського у Києві українські митці влаштували імпровізовану виставу під назвою "Митець = боєць". Таким чином вони висловили незгоду з політикою влади України у галузі культури і підтримали акції протесту.

 
 
 

5 лютого, Київ

Близько 200 активістів ВО "Свобода" пікетували Міністерство оборони України. Активісти вимагали від військовослужбовців дотримуватися нейтральної позиції під час політичної кризи в країні. Військові слухали гімн мітингувальників, стоячи струнко.

5 лютого, Київ

Близько 20 учасників об"єднання "Боротьба" пікетували посольство США. Вони вимагали не втручатися у внутрішню політику України. Перед будівлею вони створили стіну, яку виклали із коробок з-під бананів.

5 лютого, Київ

З Івано-Франківщини приїхали матері та трембітарі, які влаштували в Києві спільну акцію перед кордоном бійців внутрішніх військ і "Беркута" на вулиці Грушевського. Вони закликали правоохоронців не стріляти в мітингувальників.

6 лютого, Київ

Кілька тисяч активістів Євромайдану пікетували урядовий квартал у Києві. Колона мітингувальників вирушила з майдану Незалежності в бік Верховної Ради о 10:00. Вони вимагали невідкладного розгляду питання про повернення до Конституції 2004 року.

6 лютого, Львівщина

У містечку Рава-Руська, що на кордоні з Польщею, місцеві активісти вивісили білборд із зображенням Михайла Гаврилюка. Над чоловіком раніше знущались "беркутівці": роздягнули і фотографували оголеного. На щиті, встановленому на дорозі регіонального значення, написано: "Нація існує доти, доки існують люди, готові її захищати. Слава Україні! Героям Слава!".

 

8 лютого, Київ

Активісти Євромайдану пройшли Хрещатиком у напрямку Бессарабської площі, далі повернули на бульвар Шевченка. У похід активісти вирушили після невдалої спроби молодиків спортивної зовнішності розібрати барикади на розі вулиць Хрещатик і Богдана Хмельницького.


8 лютого, Дніпропетровськ

Жінки з каструлями пікетували обласну державну адміністрацію, протестуючи проти насилля та тітушок.

9 лютого, Київ

В столиці відбулось традиційне Народне віче на майдані Незалежності. Опозиційні політичні сили щонеділі в Києві проводять масові мітинги, які називають Народними вічами. Перший із таких мітингів відбувся 24 листопада – через кілька днів після того, як українська влада відмовилася від планів підписати 29 листопада у Вільнюсі давно підготовлювану угоду про асоціацію з Євросоюзом. 

У центрі Києва зібралос кілька десятків тисяч людей. Участь у заході візьмуть представники опозиційних сил та громадського сектору: Ігор Луценко, Олексій Гарань, Тетяна Чорновол, Володимир Яворівський, Олег Міхник, Зоряк Шкіряк, Руслана, Юрій Луценко, Петро Порошенко, Олександр Турчінов, Віталій Кличко та Арсеній Яценюк.

Віче почалося з загального молебня за участю усіх конфесій. Представники православ'я нагадали, що сьогодні Церква починає підготовку до Великого Посту та закликали усіх мирян та можновладців до покаяння. 

Автор: Тарас Подолян
 
 
Автор: Тарас Подолян
 
Зараз ви читаєте новину «"Митець = боєць", золотий унітаз та не бананова Україна – найцікавіші протести тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути