Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2013 16:32

Як у Раді обирали главу НБУ, штовхалися, а жінки бунтували
25

"Регіоналам" видають картки перед голосуванням
Фото: Фото: Сергій Старостенко
Чечетов не залишив свою звичку розмахувати руками

Сьогодні депутати провели останнє пленарне засідання першої сесії парламенту 7 скликання.

Не обійшлося без сутичок і цього разу. Під час голосування за звільнення Сергія Арбузова з посади голови Нацбанку та призначення Ігора Соркіна новим очільником, деякі "регіонали" намагалися голосувати чужими картками. Їх ще перед початком засідання роздали партійцям. Спинити їх намагались "свободівець" Ігор Мірошниченко та "бютівець" Олександр Бригинець. Останньому дісталося ліктем по підборіддю від колеги по парламенту. Також депутатських повноважень позбавили новопризначеного міністра економіки Ігоря Прасолова. Дві попередні змоги - провалили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція знову наступає на ті ж граблі — Зубанов про невизнання призначення Соркіна

Водночас, нардепи провалили голосування за декриміналізацію статті Криманільного кодексу, за якою засуджено Юлію Тимошенко. Примітно, що "за" проголосували 8 "регіоналів", серед який Нестор Шуфрич.

Перед цим Олександра Кужель з іншими жінками-опозиціонерами пообіцяли влаштувати "бунт, якого ви ще не бачили", якщо вимога не буде виконана. Вона вимагала присутності у залі і звіту генерального прокурора Віктора Пшонки.

"Лише в 37-му році так знущалися над людьми. Ми вимагаємо пана Пшонку в зал - хай він дасть відповідь за страждання усіх жінок, які перебувають за гратами. Ми вимагаємо зустрічі жінок-опозиціонерок з нашим лідером Юлією Тимошенко", - заявила політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У опозиції поки немає шансу декриміналізувати "статтю Тимошенко" - експерт

При цьому, жінки блокували трибуну.

Під кінець сесії нардепи ухвалили проекту закону про взаємодію Кабміну України і Уряду Російської Федерації з питань надзвичайних ситуацій, пожеж і ліквідації їх наслідків у населених пунктах, де розташовуються об'єкти Чорморського флоту.

"Ми сьогодні проголосували унікальне рішення про поширення законодавства Росії на території України", - сказав "ударівець" Віктор Пинзеник.

Після цього першу сесію закрили. Депутати пішли відпочивати на 25 днів. Наступна сесія почнеться 5 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Як у Раді обирали главу НБУ, штовхалися, а жінки бунтували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути