Ексклюзиви
середа, 29 травня 2019 09:32

Як стати членом партії Вакарчука

Як стати членом партії Вакарчука
До партії "Голос" зможе приєднатись будь-хто за певних умов. Фото: gdb.rferl.org

Долучитися до партії Святослава Вакарчука "Голос" зможе будь-яка людина, не пов'язана з корупцією, олігархічним чи російським бізнесом.

Про це розповів заступник голови партії Роман Юрчишин.

"На першому з'їзді ми лише обговоримо процедуру висунення кандидатів у народні депутати, як за списком, так і на мажоритарних округах. Проте водночас процес творення партії "Голос" буде продовжуватися. Нові люди будуть долучатися до нашої команди – хтось у статусі волонтерів, хтось у статусі членів партії", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політична динаміка Вакарчука "з'їдає" рейтинг Зеленського - експерт

Місцеві вибори, на які партія "Голос" збирається йти, відбудуться 2020-го. Крім того, заступник голови партії заявив, що вони не будуть об'єднуватися з партією "Сила людей", як говорилося раніше. Законодавство вимагає, щоб у списку політичної сили на виборах були або її представники, або позапартійні.

"Дедлайни у нас дуже жорсткі, бо нам потрібно до з'їзду, який, ймовірно, відбудеться до 10 червня, занести документи до ЦВК. За цей період ми анкетуємо, і для тих, кого бачимо достатньо перспективним, проведемо співбесіди. Тому зараз активна база формування списку. Будемо сподіватися, що матимемо змогу поспілкуватися з усіма", - каже Юрчишин.

За його словами, списки партійних кандидатів відкриють у день подання списків до ЦВК.

"Сподіваємося, що відкриємо списки до 21 червня. Цього дня всі списки остаточно подаються до ЦВК. Ми зацікавлен, щоб виборці оцінили тих, кого буде вести партія "Голос" до парламенту", - говорить заступник голови партії..

Партія "Слуга народу" продовжує очолювати рейтинг.

Якби позачергові парламентські вибори відбулися найближчої неділі, до Верховної Ради потрапили б 6 партій. Високі шанси подолати прохідний бар'єр також має партія "Сила і честь" Ігоря Смешка.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом соціологічних досліджень "Основа".

Зараз ви читаєте новину «Як стати членом партії Вакарчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути