неділя, 24 травня 2015 18:25

Яйця для Кернесса, "пси" у міліцейській формі та палаючі шини під Радою - найцікавіші акції тижня

Яйця для Кернесса, "пси" у міліцейській формі та палаючі шини під Радою - найцікавіші акції тижня

 Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 18 по 24 травня.

 18 травня , Полтава

Близько сотні активістів прийшли до приміщення Київського районного суду Полтави. Там мало відбутися судове засідання по справі мера Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців Віталія Блинника і Євгена Сміцького. Їх звинувачують у побитті харківських майданівців навесні торік. Протестувальники намагалися закидати мера Кернеса яйцями, але дісталось міліції. На адресу правоохоронців вилилась вся агресія у вигляді нецензурної лайки. Після чого, мітингарі заспівали гуртом гімн України

  19 травня, Запоріжжя

 У місті пікетували водії маршруток. Перевізники звинуватили міську раду в рейдерських захопленнях десятка маршрутів, поборах та транспортному колапсі. Більше сотні автобусів приїхали під мерію. Нетривалий мітинг під будівлею міськради переріс у сутички з правоохоронцями. Міліція блокувала прохід людей до прес-конференції міського очільника Олександра Сіна. У підсумку - брифінг перетворився на з'ясовування стосунків. Мер Запоріжжя спочатку намагався зачинитися в кабінеті, але згодом вийшов до протестувальників. Він заявив, що нічого не знає про роботу на маршрутах нелегалів. Перевізники пообіцяли вивезти Сіна і показати йому.

 

 19 травня, Київ

Активісти та жителі київського мікрорайону Осокорки знову знесли паркан забудови поблизу метро. Огороджену територію охороняли люди в військовій формі без будь-яких розпізнавальних знаків. Міліція не намагалась з'ясувати, ким є молодики в військовій формі. Сімох активістів було затримано. Проте після того, як жителі прилеглих будинків перекрили проспект Бажана, їх відпустили.

 21 травня, Київ

Під Верховною Радою активісти протестували проти ухвалення законопроектів щодо змін у діяльності правоохоронних органів. За словами протестувальників, ці реформи нададуть працівникам міліції та чиновникам Міністерства внутрішніх справ додаткові надмірні повноваження.

 

21 травня, Київ

Біля Верховної Ради мітингувальники вимагали ухвалити закон про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті. Вони запалили автомобільні шини та намагалися прорватися до будівлі парламенту. А дещо раніше близько ста активістів перекрили рух на вулиці Грушевського.

 21 травня, Черкащина

Жителі сіл Мошни та Яснозір'я Черкаського району протестують проти будівництва понад 140 пташників-курників. Їх мають будувати на полях неподалік населених пунктів. Люди перекрили трасу Черкаси-Канів та оголосили безстрокову акцію.

Зараз ви читаєте новину «Яйця для Кернесса, "пси" у міліцейській формі та палаючі шини під Радою - найцікавіші акції тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути