Ексклюзиви
субота, 31 січня 2015 17:23

Ахметова допитали у справі Майдану та фінансування тероризму - Ярема

Ахметова допитали у справі Майдану та фінансування тероризму - Ярема
Віталій Ярема Фото: ipukr.com

Генеральна прокуратура України допитала екс-нардепа від Партії регіонів, мільярдера Ріната Ахметова у справі про фінансування тероризму в Донбасі. Про це в інтерв'ю виданню "Новое время" заявив генпрокурор Віталій Ярема.

За його словами, ГПУ перевіряє інформацію про причетність Наталії Королевської та Олександра Єфремова до фінансування тероризму в Донбасі: розпочато кримінальне провадження, проводяться слідчі дії, перевіряється інформація.

"Не хочу розкривати суть всього виробництва, але є комерційні схеми, пов'язані з територією, яка перебуває під контролем терористів, і ми перевіряємо їх", - повідомив Ярема.

За його словами, у цій же справі допитали олігарха і екс-нардепа Партії регіонів Ріната Ахметова. Крім того Генпрокурор розповів, що донецького мільярдера допитали у справах Майдану.

Коментуючи питання про те, що на належних Ахметову шахтах в Донбасі продовжують платити зарплату шахтарям, які воюють на боці сепаратистів, Ярема заявив: "Стаття 258-3 КК передбачає фінансування терористичної діяльності".

"В умовах життєдіяльності регіону, окупованого терористами, дійсно працюють шахти, деякі підприємства. Наскільки мені відомо від СБУ, підприємства Ахметова зареєстровані в Україні і платять податки в Україні. Що стосується зарплат, то я володію інформацією, що платять за роботу шахтарям. Якщо при цьому шахтар узяв автомат і пішов стріляти в українських солдат і такі - якщо такі факти стали відомі СБУ, ми негайно порушимо кримінальну справу і проведемо розслідування", - зазначив Генпрокурор.

При цьому Ярема заявив: "Не можна притягувати (до відповідальноті - ред.) людей тільки за те, що у них інші переконання, або вони належать до іншої політсили".

Як відомо, раніше повідомлялося, що слідчі Генпрокуратури допитали мільярдера Ріната Ахметова у рамках кримінальної справи про фінансування тероризму і незаконних озброєних формувань. Слідчі Генпрокуратури допитували його 22 січня протягом шести годин.

Зараз ви читаєте новину «Ахметова допитали у справі Майдану та фінансування тероризму - Ярема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути