середа, 21 вересня 2016 12:16

Ахметов зробив хибну ставку не на користь України і програв усе - Олещук

 

У конфлікті на Донбасі олігарх Рінат Ахметов не підтримав Україну і через це втратив свій вплив та могутню бізнес-імперію.

Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Петро Олещук.

"Роль Ріната Ахметова в новітній історії нашої держави серйозно переоцінюють. Ще 5 років тому всі вважали, що він - господар України, всесильний цар і бог. Але 2014 рік показав його істинну владу. Тоді він спробував зіграти у власну гру на тлі вторгнення Росії на Донбас і за великим рахунком усе програв.

Ахметівський Донбас загинув безповоротно. Не зробивши впевнену ставку на користь України у визначальний момент, Ахметов перекреслив усі свої досягнення", - сказав Олещук.

Війна на Донбасі зруйнувала серце бізнес-імперії Ахметова, і вплив олігарха в країні зараз нівельований, вважає політолог.

"Приклад Ріната Ахметова чудово ілюструє, якою безпорадною, несамостійною, недалекоглядною була еліта, що правила країною протягом останніх десятиліть. За великим рахунком, це - випадкова людина, яку в 1990-х роках винесло нагору внаслідок певних ситуативних розкладів. Але він виявився неготовим відповісти на виклик відповідно до його статусу в довоєнному Донбасі.

Ахметов остерігся стати на захист України, вирішив почекати, подивитися, як воно буде. І загалом стратегічно програв. Можливо, в тактичному масштабі його поразка не є такою очевидною, але агонія Ахметова є безповоротною", - вважає Олещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов продав одну з фабрик на окупованій території Донбасу

Нагадаємо, 21 вересня бізнесмен Рінат Ахметов відзначає 50-річчя.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов зробив хибну ставку не на користь України і програв усе - Олещук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути