середа, 21 вересня 2016 13:11

Ахметов - гангстер, якому вдається підтримувати стосунки з керівництвом країни - експерт

Ахметов - гангстер, якому вдається підтримувати стосунки з керівництвом країни - експерт
day.kyiv.ua

Війна не змінила позиції бізнесмена Ріната Ахметова. Він і надалі веде політику "і вашим, і нашим" задля власного збагачення.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав блогер і журналіст Сергій Іванов.

"Роль Ахметова не змінилася. Він лишається олігархом і дуже впливовим гравцем на українській політичній арені. Утримує ключові енергетичні об'єкти держави. Отримує прибуток. Має можливість розставляти політиків, корумпувати їх, упроваджувати на місцях потрібну йому владу. Водночас підтримує нормальні стосунки зі всіма ключовими гравцями політичної реальності: президентом, прем'єром, міністрами", - каже Іванов.

Російська агресія кардинально не змінила поглядів і положення Ахметова, вважає журналіст.

"Треба розуміти, що Рінат Ахметов успадкував здобутий на початку 1990-х внаслідок переділу влади бізнес. Він - відвертий гангстер, якому вдалося легітимізувати себе, стати респектабельним бізнесменом. Попри те, що всі знають, ким є насправді. Веде політику "і вашим, і нашим". Розкладає яйця по різних кошиках. Цього не змінила навіть війна. Тепер намагається догодити не лише росіянам і українській владі, а й терористам", - зазначив експерт.

Він нагадав позицію Ахметова щодо Революції гідності. Тоді працівників його підприємств виганяли на антимайдани та посилали до Києва у ролі "тітушок".

"Йому це все пробачили. Все-таки володіє доволі великою частиною підприємств, які утворюють загальнонаціональний ВВП. Феномен олігархату не зміщений. Тут нічого не зміниш. До відповідальності його не притягають", - резюмував Іванов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов зробив хибну ставку не на користь України і програв усе - Олещук

Як відомо, 21 вересня бізнесмен Рінат Ахметов відзначає 50-річчя.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов - гангстер, якому вдається підтримувати стосунки з керівництвом країни - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути