Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2014 06:21

Агресивні прихильники ПР захопили донецький Євромайдан і зажадали заборонити всі мітинги
10

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА

У понеділок ввечері на донецький Євромайдан прийшла команда горлівських титушків під керівництвом голови Донецького обласного товариства вірмен Гагика Агавеляна, який напередодні командував зривом акцій майданівців.

Цього разу число спортсменів було більше ста. Так само автобусами звезли до пам'ятника Шевченку підлітків, пенсіонерів та службовців. Службовці відзначалися в списках. Серед керівників був помічений голова Калінінської районної організації Всеукраїнської молодіжної організації "Молоді регіони" Родіон Мустафаєв, "регіонали" з Будьонівського району та інші функціонери.

"Регіонали" фізично витіснили опонентів з площі. "Донбас переможе! Фашизм не пройде! Поховаємо цю гідру! Янукович — так!" - під такими гаслами мітинг на підтримку влади біля пам'ятника Шевченку тривав півтори години.
Загальний градус агресії був високий. Прихильників Януковича не збентежило те, що на майдан ввечері прийшов росіянин Андрій Юров - представник міжнародної громадської ініціативи для ОБСЄ. Помітивши, що іноземець дає інтерв'ю журналістам, Агавелян втрутився. Разом зі своїми бойовиками він переслідував до машини представника ОБСЄ.

Прихильники ПР на чолі з Агавеляном активно жестикулювали перед обличчям іноземного гостя і підвищували голос. Називали Юрова агентом іноземної держави і обурювалися з приводу його візиту. Багато разів повторювали євромайданівцям: "Хто його сюди привіз?!"

Юрова тричі оточували і зупиняли в процесі його спроби залишити місце проведення акції ПР. Прихильники Януковича вимагали, щоб він засудив Євромайдан.

Іноземний правозахисник повідомив, що прибув в Донецьк з метою спостереження за дотриманням прав людини в регіонах у період єврореволюціі. Він так само відзначив, що є противником насильства і допоможе Заходу зайняти об'єктивну позицію в питанні України. Під кінець шанувальниці ПР почали кидати в нього жмені зерен і кричати: "Вітаємо з Новим роком!"

Кілька активістів євромайдану залишилися до кінця мітингу, щоб послухати промови опонентів. До них неодноразово підходили з питанням: "А ти хто?".

Спікери просили президента посилити закони і заборонити проведення мітингів взагалі.

Всього в акції взяло участь більше 400 прихильників Віктора Януковича. Багато хто ховав обличчя, відвертався, закривався коміром. В одного в руках був помічений предмет, схожий на зброю. Титушки курили і кидали недопалки на землю.

Зараз ви читаєте новину «Агресивні прихильники ПР захопили донецький Євромайдан і зажадали заборонити всі мітинги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути