Ексклюзиви
вівторок, 21 квітня 2015 15:10

Агентство Фірташа може стати "золотим мостом" між Заходом і Україною – ЗМІ

Агентство Фірташа може стати "золотим мостом" між Заходом і Україною – ЗМІ

Група провідних європейських політиків об'єдналася з українським бізнесменом Дмитром Фірташем, намагаючись утримати Україну на плаву. Якщо проект по розробці плану реконструкції та залучення інвестицій у розмірі 300 млрд дол. увінчається успіхом, то новостворене Агентство модернізації України (АМУ) допоможе подолати структурні розриви в українському суспільстві, поверне Україну до економічного зростання і позбавить її від статусу найменш ефективної економіки на всьому пострадянському просторі.

Про це йдеться в статті "Оцінюючи план Дмитра Фірташа з порятунку України", написаної журналістом Джо Сіммонс для новинного порталу "The Huffington Post".

За оцінкою автора, створення АМУ стало результатом переговорів, які тривали кілька місяців, але в результаті дозволили залучити в проект таких відомих політиків, як колишній міністр фінансів ФРН Пеер Штайнбрюк, колишній голова організації французьких роботодавців Лоранс Парізо, президент ПАР і Нобелівський лауреат Фредерік Віллем де Клерк, британський політик лорд Ризби та ін.

Автор підкреслює, що особлива значимість агентства в очах західної аудиторії продиктована і невтішними останніми новинами про стан української економіки. Зокрема, мова йде про вимушені плани уряду щодо продажу 1200 підприємств, що належать державі, для наповнення державного бюджету, а також недавньому звіті агентства Moody's, яке знизило кредитний рейтинг України.

Зараз ви читаєте новину «Агентство Фірташа може стати "золотим мостом" між Заходом і Україною – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути