вівторок, 27 січня 2015 18:48

Адвокат Федур: справа проти Рената Кузьміна - "марення божевільного"

Адвокат Федур: справа проти Рената Кузьміна - "марення божевільного"
Фото: kp.ua

Справа проти колишнього першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна - мізерна і є ні чим іншим, ніж намаганням нинішнього заступника генерального прокурора Олексія Баганця виправдатися перед Юрієм Луценком. За часів кримінального переслідування Луценка Баганець був його адвокатом і погано впорався зі своїми обов'язками.

Таку думку в ексклюзивному коментарі "Обозревателю" висловив адвокат Андрій Федур.

"Кримінальна справа стосовно Кузьміна є абсолютно нікчемною. Це - спроба Баганця виправдатися перед своїм клієнтом, якого він не захистив належним чином і його посадили. Зараз, ставши заступником генерального прокурора, він, мабуть, хоче відпрацювати цю тему. Це моє припущення. Саме тому він так активно педалює цю історію", - заявив Федур.

На думку адвоката, у справі, яку порушила ГПУ щодо Кузьміна, немає ні складу злочину, ні доказів.

"Це абсолютно нікчемна справа. Вона не має жодних перспектив і вона ніколи не буде, на мою думку, розслідувана з точки зору збору доказів. Доказів там немає. І не може бути провини з боку Кузьміна, бо там Кузьміна підозрюють у підбурюванні судді для винесення завідомо неправосудного рішення. Це маячня божевільного. Адже ніхто ще не довів, що суддя виніс завідомо неправосудне рішення, а Кузьміна вже звинувачують у підбурюванні ", - підкреслив Федур.

На користь такої думки можуть служити і допити учасників подій. Як повідомив адвокат, судді на допитах заявляють, що ніколи не спілкувалися з Кузьміним.

Саме через нікчемність кримінальної справи відносно Рената Кузьміна Інтерпол відмовився оголошувати останнього в розшук.

"Це, очевидно, з цим пов'язано. Інтерпол відмовив в оголошенні Кузьміна в розшук і визнав цю справу політично мотивованою", - резюмував Федур.

Як повідомляв "Обозреватель", у грудні  екс-перший заступник Генпрокурора зробив кілька гучних заяв, що стосуються причетності другого Президента України Леоніда Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе . 

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Федур: справа проти Рената Кузьміна - "марення божевільного"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути