пʼятниця, 31 липня 2015 13:26

Адміністрація президента шантажує суддів КС - експерт

Адміністрація президента шантажує суддів КС - експерт
Фото: ru.tsn.ua

Конституційний суд так швидко розглянув зміни до Конституції на прохання президента. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Процедура була дотримана. Що не скажеш про політичну компетенцію. Члени Конституційного суду ходять на допити. Їх підозрюють в конституційному перевороті. Півдня у них йде на допити. Другу половину займаються конституційною творчістю. Так не буває навіть в Африці", - зазначив він.

За словами експерта, суддів КС шантажують прокуратура та Адміністрація президента. "Тому вони намагаються якнайшвидше задовольнити найвишуканіші пропозиції, у тому числі в питанні децентралізації. Логіка проста: нас примушував Янукович, тепер те ж саме робить Порошенко. Як тільки вони ухвалять всі необхідні рішення, їх звільнять", - наголосив Небоженко.

Він пояснив, що в цій ситуації є важливий аспект - фактор зради. "Вони своїм рішенням змінили Конституцію. Суспільство це не пробачить. Через це був Майдан. Тому частина звільнених потраплять під кримінальне переслідування. Потім їх помилують через старість або по хворобі. Саджати не будуть. Тому що наступні судді скажуть: навіщо нам така робота? Хабарі і ризики високі, робота нервова, ще і можуть відправити за ґрати. Кілька днів тому американське міністерство фінансів знайшло 14 мільйонів євро у одного з суддів Адмінсуду України. Можна представити, які гроші крутяться в КСУ", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Адміністрація президента шантажує суддів КС - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути