Ексклюзиви
четвер, 16 лютого 2017 13:45

Адміністрація президента готує звільнення Грицака - ЗМІ

Адміністрація президента готує звільнення Грицака - ЗМІ
Василь Грицак/antikor.com.ua

Президент Петро Порошенко найближчим часом може звільнити главу Служби безпеки України Василя Грицака.

Про це пише "Апостроф" із посиланням на свої джерела в Адміністрації президента.

"У ці дні відбувається внутрішня ротація всіх людей Грицака в регіонах і в центральному апараті СБУ. Нещодавно президент призначив нових голів СБУ в кількох областях України. Загалом, йде дуже активна перестановка кадрів", - ідеться в повідомленні.

Бізнес-оточення президента просуває на посаду глави СБУ його першого заступника Павла Демчину. Водночас фракції "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту" блокують цю кандидатуру.

Голосування за нового керівника Служби безпеки може відбутися з 21 по 23 лютого. У Раді активно збирають голоси.

Як передає видання, Порошенко розглядає на посаду глави СБУ Василя Бурбу - начальника Головного управління розвідки Міноборони. Інші джерела інформували, що президент може призначити Грицака на посаду секретаря РНБО, а Турчинова можуть перевести на роботу в Кабмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко звільнив чиновника, з яким сперечався під час брифінгу

2 липня 2015 року Верховна Рада за поданням президента призначила Василя Грицака головою Служби безпеки України. Раніше він очолював антитерористичний центр СБУ.

Павло Демчина з липня 2016-го - перший заступник голови СБУ, начальник Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ. ЗМІ називають Демчину "смотрящим" від одного з керівників фрації БПП у парламенті Ігоря Кононенка, бізнес-партнера Петра Порошенка.

Василь Бурба очолив Головне управління розвідки Міноборони у жовтні 2016-го. Раніше займав посаду керівника другого управління главку "К" СБУ. У 2014-му голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив інструкцію із силового розгону Майдану. У матеріалах ідеться, що Бурба тоді відповідав за блокування доріг на в'їзди у Київ та забезпечення безперебійного пересування спецтранспорту силовиків у центрі столиці. Також Бурба повинен був забезпечити необхідну кількість нарядів Держслужби з питань надзвичайних ситуацій під час операції із зачистки Майдану.

Зараз ви читаєте новину «Адміністрація президента готує звільнення Грицака - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути