Ексклюзиви
понеділок, 24 листопада 2014 12:42

Яценюку радять наполягати на міністрові внутрішніх справ

Яценюку радять наполягати на міністрові внутрішніх справ
Фото: giga.ua

У переговорах по створенню уряду продовжується кулуарна політика. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Ярослав Чорнозуб.

"Питання не в коаліційній угоді, а в кріслах. Ця влада прийшла на крові. Поки про це їм нагадали не люди, а американці: Байден сказав - підписуйте або забувайте про нашу допомогу. Всі під час виборчої кампанії одночасно говорили про Європу, реконструкцію країни та реформи. Так в чому проблема? Займайтесь. Як тільки заявили, що не ділять портфелі, одразу стало зрозумілим, що якраз це і роблять. Тут абсолютно нічого не змінилося - влада в цьому питанні лишилася такою ж ганебною", - зазначив він.

За словами експерта, буде не правильно, якщо президенту віддадуть квоту міністра внутрішніх справ. "Це була б повна узурпація. Ми вже проходили ситуацію, коли весь силовий блок був у одних руках. Тому законодавець тут правильно прописав баланс. Бо ми розуміємо, що це за країна - має бути противага. Тому Яценюку варто наполягати на цій посаді. Так само як і тим, кого взяв собі у союзники із тих, хто пройшов до парламенту. Не один він вже веде переговори. Ми скоро дізнаємося, хто це", - наголосив Чорнозуб.

Він вважає, що Володимир Гройсман не дуже підходить на роль спікера. "Його розкручували як господарника. Зараз важко зрозуміти, як він має працювати в сесійній залі. Там всі амбітні. Але це теж буде питанням компромісу. Кого поставлять - інше питання. Може бути навіть Луценко", - зауважив політолог.

 

Зараз ви читаєте новину «Яценюку радять наполягати на міністрові внутрішніх справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути