Ексклюзиви
четвер, 05 березня 2015 15:30

Яценюк вчинив так, як зробив би Азаров - політолог

Яценюк вчинив так, як зробив би Азаров - політолог

Від другого уряду Яценюка українці очікували реформістських, неординарних і цікавих кроків, а отримали відверте розчарування. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Були сподівання, що уряд з залученням іноземців буде занадто реформістським. Таким, що його довелося б стримувати. Але цього не сталося. Прем'єр проанонсував реформи, але жодного практичного кроку не зробив. Хоча мав стійку більшість у парламенті, а отже - всі позиції для того, щоб почати реформи", - зазначив політолог.

За словами Кочеткова, замість того, щоб шукати джерела надходження до бюджету уряд пішов найпростішим шляхом .

"Вони вчинили так, як міг би зробити Азаров - підвищили тарифи, зменшили соціальні виплати. Яценюк не прикрив жодної корупційної схеми часів Януковича. Така поведінка дуже небезпечна", - вважає експерт.

Він прогнозує, що вже до кінця березня постане питання про відставку уряду Яценюка.

"Зараз у нас будуть остаточні переговори з МВФ і вже анонсований з боку президента і його сил "розбір польотів" у парламенті. Мова йде про відповідальність уряду і прем'єра особисто. Питання про відставку Кабміну буде поставлене вже до кінця цього місяця", - каже Кочетков.

Найбільшим досягненням Яценюка експерт назвав взаємодію із зовнішніми кредиторами, зокрема МВФ. "Проте, очікувань від його уряду було значно більше, аніж результатів", - вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк вчинив так, як зробив би Азаров - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути