четвер, 30 червня 2016 10:34

Яценюк у Вашингтоні говорить про пріоритети України - Бурбак

Яценюк у Вашингтоні говорить про пріоритети України - Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Арсеній Яценюк на зустрічах із керівництвом США говорить про політичні пріоритети України. Зокрема, зміцнення незалежності й посилення обороноздатності.

Про це заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає прес-служба політсили.

"Наш лідер у Вашингтоні говорить про пріоритети України. Про ключові принципи, що обстоює партія в дедалі складнішій воєнно-політичній та міжнародній ситуації. Йдеться і про життєво важливі реформи, які запустив Яценюк, і які ми вимагаємо продовжувати", - сказав Бурбак.

За його словами, ключовим меседжем Яценюка є беззаперечне дотримання суверенітету й територіальної цілісності України в ході Мінського процесу.

"Росія має забратися з української території. І поки ці вимоги не виконані, - і мови не може бути про так звані вибори на окупованій території, або про зняття з Росії міжнародних санкцій", - процитував депутат слова Яценюка до американського керівництва.

Бурбак наголосив, що це стосується Донбасу і Криму. Іншим пріоритетом "Народного фронту", за його словами, є усвідомлення й посилення самостійної ролі України у європейській безпеці.

"Арсеній Яценюк у Вашингтоні наголосив, що безпека України залежить насамперед від самої України. Від українського лідерства, від рішень самих українських політиків. Якщо будемо послідовні, рішучі та єдині в захисті нашої незалежності, у продовженні реформ - нам допомагатимуть партнери, до нашої позиції дослухатимуться. Яценюк відзначив, що в непростий для Європейського Союзу момент роль незалежної України зростає. Америка буде ще сильніше підтримувати Україну в такі складні для Європи часи, адже ми захищаємо європейські кордони", - розповів Бурбак.

Він відзначив, що Яценюк нагадав вимоги "Народного фронту" про подальше посилення обороноздатності.

"На американських зустрічах ішлося про посилення обороноздатності України. Це одна з ключових реформ Арсенія Яценюка. Він за два роки забезпечив безпрецедентне збільшення бюджетних витрат на оборону, потрійне підвищення зарплат військовим, масове переозброєння. "Народний фронт" вимагає збереження цього темпу, продовження цього курсу діючим урядом. У Вашингтоні Яценюк обговорює збільшення військово-технічної допомоги Україні", - повідомив голова фракції "Народного фронту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі підсумки зустрічі Яценюка із Байденом

Як відомо, 27-30 червня колишній глава Кабінету міністрів Арсеній Яценюк перебуває з візитом у США на запрошення Білого дому.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк у Вашингтоні говорить про пріоритети України - Бурбак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути