пʼятниця, 31 жовтня 2014 12:07

Яценюк пропонує не угоду, а дві сторінки декларацій - експерт

Яценюк пропонує не угоду, а дві сторінки декларацій - експерт
Фото: thekievtimes.ua

Колишній віце-прем'єр з питань євроінтеграції, громадський діяч Олег Рибачук з тривогою спостерігає за коаліціадою. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Це мені нагадує пройдений етап. Всі основні переможці виборів заявили про те, що європейська інтеграція є їхнім абсолютним пріоритетом. Те саме казав й президент. Розказували, що категорично проти квотних принципів в уряді. Але ми бачимо ту саму драму - всі йдуть в Європу, але сперечаються навколо посад. Що заважає зараз сказати, що ми маємо ледь не конституційну більшість і починаємо відбудовувати Україну та долати корупцію? Бо це у нас одна з найбільших проблем. Ми маємо продемонструвати світу, що можемо ефективно змінюватися", - зазначив експерт.

Рибачук нагадав, що зараз іде активний аналіз коаліційних угод, які пропонують переможці виборів. "В пропозиціях Порошенка є багато питань, які треба узгоджувати. Наприклад, глибина реформ, порядок пріоритетів. Там багато декларацій. Хоча там є навколо чого вести дискусію, бо коаліційна пропозиція від "Народного фронту" не витримує критики. Це дві сторіночки тексту із деклараціями. Експерти взагалі не бачать там реформ. Яценюк говорить, що вони є у відкритому доступі. Але це не правда", - зауважив він.

Говорячи про те, скільки триватимуть коаліціада та прем'єріада, екс-віце-прем'єр пояснив: "Спочатку президент сказав про 10 днів після виборів. Вчора прозвучало, що парламент може провести засідання в третій декаді грудня, а через тиждень буде сформований уряд. Виходить, десь через місяць. Хоча наче немає предмету дискусій - всі згодні із базовими принципами і напрямками, але на виході нічого не бачимо".

 

Зараз ви читаєте новину «Яценюк пропонує не угоду, а дві сторінки декларацій - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути