середа, 20 січня 2016 14:13

Яценюк назвав Григоришина агентом ФСБ

Яценюк назвав Григоришина агентом ФСБ
Прем'єр звинуватив Григоришина. Фото: korrespondent.net

Російський бізнесмен Костянтин Григоришин співпрацює с ФСБ та фінансує політиків, які діють проти українських інтересів.

Такі обвинувачення проти Григоришина висунув прем'єр Арсеній Яценюк під час засідання Кабміну, передає "Інтерфакс-Україна".

"Крадуть гроші з бюджету, а потім фінансують в першу чергу антиукраїнські політичні сили і звітують в ФСБ. Так, наприклад, робить громадянин Російської Федерації Григоришин, який пасеться на українському енергетичному секторі останні 10 років. Це чистий агент", - сказав прем'єр.

Яценюк заявив, що українська влада може розширити "санкційний лист" та ввести додаткові санкції у відношенні людей, які співпрацюють з РФ і проти яких правоохоронці порушили кримінальні провадження. Перед цим народний депутат з фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький запропонував внести Григоришина в цей список, а також ще двох російських бізнесменів - Олександра Бабакова та Ігоря Кєсаєва.

Також прем'єр доручив Кабміну не перераховувати кошти за оплату трансформаторів, які держпідприємство "Енергоатом" придбало у компанії "Запоріжтрансформатор".

"Прошу зупинити оплату до того моменту, поки не буде завершена перевірка тендерних умов. І з'ясувати, чому іноземні компанії за дивним збігом обставин програли всі тендери. Один "Запоріжтрансформатор" виграв. Пане міністр енергетики, це ваша відповідальність. Закривайте цю лавку", - сказав він.

"Тендер по цих трансформаторах, про які говорять останні два місяці, на даний момент не проведений. Тому говорити про якісь результати передчасно. Він фізично ще не проведений", - відповів міністр енергетики Володимир Демчишин.

Найбільший у Східній Європі завод з випуску трансформаторів "Запоріжтрансформатор" входить до групи "Енергетичний стандарт" бізнесмена Костянтина Григоришина. Як повідомляла Gazeta.ua, через непрозорий тендер ця компанія опинилася в центрі гучного скандалу.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк назвав Григоришина агентом ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути