Ексклюзиви
четвер, 18 грудня 2014 11:08

Яценюк чекає готових "рецептів" від МВФ та ЄС - експерт

Яценюк чекає готових "рецептів" від МВФ та ЄС - експерт
Фото: advocat-cons.info

Уряд затримує подачу до парламенту проекту бюджету через те, що йому не вистачає кваліфікованих кадрів на підготовку документу. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Якщо бюджетом, змінами до Податкового та Бюджетного кодексів не може займатися Кабмін, нехай це робить законодавчий орган. Але виглядає так, що у оновленого парламенту теж не вистачає на це мізків. Тому перекладають проблему зі здорової голови на хвору і навпаки. Однак бюджет буде до кінця року. Маємо таку традицію: він сприймається не як документ прямої дії, а як рамкова угода. Потім в ручному режимі уряд переганяє кошти із статті на статтю та відстрочує платежі", - зазначив він.

За словами експерта, іноземці-урядовці не можуть написати бюджет. "Вони мають інше завдання - формувати зовнішній образ влади, який буде привабливим для інвесторів. А оперативним управлінням навіть Яценюк не може займатися. Влада чекає, що хтось із МВФ чи Євросоюзу приїде та надає готових "рецептів", а вона просто ці схеми прив'яже до українського життя та почне їх реалізовувати. Це безвідповідально. Але я й раніше не був у захопленні від інтелектуальних якостей наших можновладців. Хоча зараз як раз проявляється темна сторона влади. Високі кабінети та чиновницькі розборки є. А от відповідальності за дії - немає. Яценюк проговорив попередню каденцію свого прем'єрства. Результатів фактично немає. Основні його дії - консервування схем Азарова та Януковича. Інших поки не спостерігається. Що вже говорити про соціальну політику - влада просто забула, що вона повинна індексувати пенсії та зарплати", - зауважив Цибулько.

"Лідер найбільшої фракції (Юрій Луценко - Gazeta.ua), який не в стані організувати роботу над бюджетом, займається піаром - насичує інформаційний простір риторичними питаннями. Таке враження, що він опозиція, а не влада. За цю неготовність брати на себе відповідальність та діяти доведеться розплачуватися дуже скоро. Навесні треба буде дати відповідь на масу питань. Бо вже сьогодні, наприклад, киплять пристрасті в середовищі вкладників, у яких прогоріли вклади", - наголосив політолог.

Нагадаємо, голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що рада коаліції занепокоєна відсутністю проектів змін Податкового та Бюджетного кодексів, а також проекту бюджету на 2015 рік.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк чекає готових "рецептів" від МВФ та ЄС - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути