Ексклюзиви
четвер, 31 липня 2014 04:06

Я не маю наміру припиняти політичну активність - Саакашвілі

Я не маю наміру припиняти політичну активність - Саакашвілі
Фото: vestikavkaza.ru

Грузинський екс-президент Михайло Саакашвілі вважає, що рішення Головної прокуратури країни притягнути його до кримінальної відповідальності і висунення йому звинувачень "переслідують мету обмежити його політичну активність і його пересування по світу" - таку позицію він висловив в інтерв'ю тбіліської телекомпанії "Руставі-2"

"Декого, мабуть, дратує моя активність в зв'язку з подіями в Україні", - зазначив Саакашвілі, підкресливши, що він не має наміру припиняти політичну активність.

Екс-президент повідомив, що в даний час він знаходиться в Угорщині на запрошення прем'єр-міністра Віктора Орбана і незабаром має намір відвідати низку інших країн. При цьому він уточнив, що "не збирається просити яку-небудь країну надати йому політичний притулок, оскільки в цьому немає необхідності".

Прокуратура Грузії 28 липня оголосила про те, що прийнято постанову "про притягнення до кримінальної відповідальності Михайла Саакашвілі за звинуваченням у перевищенні службових повноважень", 29 липня йому було пред'явлено заочне звинувачення. У провину Саакашвілі ставлять "злочинний наказ" про розгоні 7 листопада 2007 року протестувальників демонстрантів у Тбілісі, які були жорстоко побиті співробітниками правоохоронних органів. Крім того, прокуратура звинувачує екс-президента в незаконному заволодінні майном бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі.

Зараз ви читаєте новину «Я не маю наміру припиняти політичну активність - Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути