Ексклюзиви
четвер, 03 вересня 2015 17:58

8 країн закликали Росію звільнити ув'язнених українців

8 країн закликали Росію звільнити ув'язнених українців

Міністри закордонних справ північних і балтійських країн на зустрічі у Копенгагені закликали звільнити незаконно викрадених і ув'язнених громадян Естонії та України.

Про це йдеться у спільній заяві Данії, Швеції, Норвегії, Фінляндії, Ісландії, Естонії, Литви та Латвії, - повідомляє "Європейська правда"

Міністри назвали викрадення і незаконне утримування офіцера Поліції Безпеки Естонії Естона Кохвера "явним порушенням міжнародного права".

"Міністри північних і балтійських країн засуджують це, закликають РФ діяти згідно з міжнародними зобов'язаннями і звільнити Естона Кохвера" - йдеться у заяві.

"Міністри також закликають звільнити українського режисера Олега Сенцова і Олександра Кольченка і гарантувати їх безпечне повернення в Україну" - зазначили глави МЗС.

Крім того, очільники дипвідомств домовилися уважно стежити за триваючим процесом проти української льотчиці і народного депутата Надії Савченко, а також вимагати справедливого розгляду справи.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що український режисер Олег Сенцов, активіст Олександр Кольченко, льотчиця Надія Савченко та естонський офіцер Естон Кохвер, які незаконно утримуються в РФ, є символами цинізму російської політики.

Зараз ви читаєте новину «8 країн закликали Росію звільнити ув'язнених українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути