середа, 02 вересня 2015 11:43

300 голосів за зміни до Конституції коаліція не збере - Плахонін

300 голосів за зміни до Конституції коаліція не збере - Плахонін

Зміни у складі коаліційної більшості не можуть впливати на прийняття децентралізаційної реформи, бо ресурси для її впровадження відсутні.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Плахонін.

"Більшість не розвалилася, як не дивно. Минула коаліція була занадто строката, як циганська ковдра, зшита з шматків. Вона складається з самих опозицій і вихід Ляшка нічого не змінить. Але ми будемо мати справу не з широкою коаліцією, а з ситуативною більшістю, як і було раніше. До цього ще буде дуже багато різноманітних криз, які можуть змінити ситуацію до невпізнання",- заявив він.

На думку експерта, усі переформатування парламентської більшості не впливають на збір голосів за зміни до Конституції. Їх у жодному разі не вистачатиме.

"Восени доведеться набирати голоси, пов`язані зі змінами до Конституції, але переформатування коаліції ніяк на це не вплине. Бо ні зараз, ні потім 300 голосів не назбирається. Децентралізація є річ дуже корисна, але ми не маємо на неї ні грошей, ні кваліфікованих кадрів і сформованого громадянського суспільства. Головне питання- це виграти час на переговори з Москвою", - зазначив Плахонін.

Він також вважає, що пакет конституційних змін вже давно не є проектом Порошенка. Реформи продиктовані Євросоюзом.

"Зрозуміло, що зміни до Конституції вже давно не Порошенка. Вони належать Євросоюзу і конкретних модифікацій законопроектів не мають. Усе досить формально і косметично. Усе нове- це декларація про наміри, а не про дії. А це те, що ми можемо зробити в умовах війни", - підсумував політолог.

Нагадаємо, вчора фракція Радикальної партії заявила, що виходить з парламентської коаліції і переходить в опозицію до влади. Відмітимо, "Самопоміч" поки залишається у складі парламентської більшості. Також у більшості знаходяться "БПП", "Народний фронт" та "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «300 голосів за зміни до Конституції коаліція не збере - Плахонін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути