Ексклюзиви
середа, 13 січня 2021 18:13

2021 рік має стати останнім для "Мінська"

2021 рік має стати останнім для "Мінська"
Українські воїни 7-ий рік боронять країну від російського агресора. Фото: @pressjfo.news

Україна має вийти з Мінських домовленостей, які не працюють і лише використовуються на користь Росії. Про це сказав народний депутат від "Голос", член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

"Мінські домовленості були згубні, а на сьогодні виглядають безглуздими. І навіть президенту Зеленському це вже зрозуміло. Виконати їх, попри всі свої обіцянки, він не зміг. Він мав певні сподівання, але не зміг добитись нічого, крім тимчасового припинення вогню, яке порушується ледь не щодня. Навіть чергової зустрічі в "нормандському форматі" він домогтися не зміг", - сказав парламентарій.

"Мінськ" не працює, з нього потрібно виходити.

2021 рік має стати останнім для Мінського формату. Для перемоги, повернення своїх людей і територій Україні потрібен інший.

Неможливо нескінченно довго обманювати громадян України, зокрема мешканців окупованих територій, міжнародних партнерів і самих себе, що Мінські домовленості можна виконати", - заявив Рахманін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче розвалити Україну зсередини "особливим статусом" Донбасу

7-й рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Протягом минулої доби на Донбасі було зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації продовжують обстріли.

Документ під назвою "Комплекс заходів щодо виконання Мінського протоколу" погоджували в Мінську в лютому 2015-го 5-й президент України Петро Порошенко, президент РФ Володимир Путін, канцлерка Німеччини Анґела Меркель і тодішній президент Франції Франсуа Олланд.

Зараз ви читаєте новину «2021 рік має стати останнім для "Мінська"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути