четвер, 05 лютого 2015 03:43

15 сенаторів закликають Обаму збільшити військову допомогу Україні

15 сенаторів закликають Обаму збільшити військову допомогу Україні
tsn.ua

15 американських 15 підписали листа до президента США Барака Обами та керівництва НАТО з вимогою збільшити військову допомогу Україні, щоб захистити її кордони від агресії Росії.

Про це повідомив один із підписантів сенатор-республіканець Роб Портман на своїй сторінці у Facebook.

"Я підписав листа до президента Обами з проханням відправити оборонну військову допомогу, в тому числі протитанкову зброю та броньовані авто, в українську армію для боротьби із проросійськими бойовиками. Ми повинні робити те, що ми можемо, щоб допомогти їм відстояти свою свободу", - написав Портман.

Сенатор виклав на своєму сайті повний текст листа, у якому, зокрема, йдеться, що російська зневага до встановлених міжнародних норм є прямою загрозою для архітектури європейської безпеки та демократичних устремлінь українського народу.

"Не можна дозволити, щоб агресія Путіна досягла успіху. Ми вважаємо, що настав час збільшити військову допомогу Україні та закликаємо США і НАТО діяти швидко", - йдеться в документі.

Сенатори зазначають, що незважаючи на санкції та міжнародну ізоляцію, Путін готовий і далі гратися економікою своєї країни.

"Те, що він готовий реалізувати свої егоїстичні прагнення за рахунок російського народу, робить ситуацію ще більш трагічною. Такий небезпечний міжнародний хуліган зупиниться тільки зіткнувшись з відповідним опором", - вважають сенатори.

Як відомо, в керівництві США нині не відкидають можливості постачання зброї до України; триває дискусія, строки завершення якої наразі не встановлені.

Зараз ви читаєте новину «15 сенаторів закликають Обаму збільшити військову допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути