Ексклюзиви
субота, 08 лютого 2014 15:49

У Донецьку агресивні прихильники ПР напали на нардепів від опозиції

У Донецьку агресивні прихильники ПР напали на нардепів від опозиції
Фото: скріншот з Youtube

У суботу донецька "Батьківщина" провела в Донецьку акцію пам'яті загиблих на Майдані і вулиці Грушевського в Києві. Близько ста представників партії і місцеві євромайданівці вийшли на площу Правосуддя в Донецьку. Вони встали на щаблі обласної прокуратури , запалили свічки, тримали портрети загиблих.

Одночасно донецькі прихильники Партії регіонів вирішили провести свій мітинг на захист "Беркуту" і Віктора Януковича. Вони зібралися біля входу в Свято-Преображенський кафедральний собор УПЦ Московського патріархату та від місця проведення своєї акції організовано вирушили до площі Правосуддя.

/media/video/540873/1_540873.mp4

Агресивний натовп з 500 чоловік оточив опозиціонерів і активістів Євромайдану. Натовп почав ламати техніку, знищувати прапори "Батьківщини", викрикувати образи і штовхати прихильників інших поглядів. Підтримати донеччан прибули "бютівці" Олександра Кужель та Андрій Павловський. Прихильники ПР з георгіївськими стрічками почали бити в спини нардепів, лаяти матом, зіштовхувати зі сходів. Під прикриттям співробітників міліції нардепам вдалося пройти до свого автомобіля і виїхати.

Донецькі захисники "Беркуту" і партії влади вимагали, щоб Янукович дав наказ почати силовий розгін Майдану. Вони закликали до фізичної розправи над активістами донецького Євромайдану.

Серед захисників влади виступила маргінальна частина афганської організації "Ніхто крім нас", козаки з нагайками, шахтарі держпідприємств. Серед найактивніших були кримінальні особи з Горлівки (які раніше вже побили трьох учасників мирних зібрань). Так само на захист "Беркуту" виступили спортсмени з Єнакієвого і працівники районних організацій Партії регіонів.

У Ворошиловський райвідділ міліції Донецька був доставлений молодий прихильник опозиції, на якого накинувся з кулаками шанувальник Януковича. Жодного ініціатора заворушень затримано не було. Серед тих, хто затівав бійки і викрикував образливі вирази, були упізнані міліціонери в цивільному. Неподалік чергував загін співробітників "Беркуту".

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку агресивні прихильники ПР напали на нардепів від опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути