Ексклюзиви
четвер, 06 лютого 2014 22:13

"Ми зупинили сценарій по знищенню України" - Данилюк

"Ми зупинили сценарій по знищенню України" - Данилюк
Фото: gordonua.com

Голова громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк виїхав закордон 3 лютого через страх бути заарештованим. Раніше активісти руху захопили адмінбудівлі – Мін'юст, Мінагропрод та Міністерство енергетики та вугілля, через що виникали сутички з представниками опозиційних політсил та влади.

- Я поїхав не тому, що була загроза моєму життю, - розповів Данилюк в інтерв'ю Gazeta.ua. - Адже вона була ще з самого початку протестів. Ми як єдина неконтрольована сила реально знаходились під цим прицілом весь час. Просто на цьому етапі було важливо мене зберегти для роботи. Спочатку думали, що це можна з підпілля робити, але дуже швидко виявляють місце знаходження завдяки інтернету та мобільним телефонам. Зараз маю підготувати кампанію по завершенню того, що ми почали. Для цього треба комунікувати з людьми, формувати міжнародну думку. Треба три тижні активно попрацювати. В Україні не було б такої можливості.

Що саме за три тижні Ви хочете встигнути?

- Має спасти піна брехні, якою нас поливають, люди мають тверезо поглянути на ситуацію, зрозуміти, що альтернативи нашій стратегії немає. Ми проводимо переговори із протестувальниками на Майдані, учасниками інших формувань, щоби вони долучились до нашої стратегії блокування органів центральної влади. Також буде запущена платформа, де кожен охочий зможе зареєструватись та отримати анонімно інструкції. Також заплановано кілька заходів в рамках цієї кампанії.

Які реальні пропозиції включатиме цей план?

- Спочатку у нас був план простий - блокування автотранспортних шляхів та центральних органів влади. Друге, як виявилось - є більш ефективним методом впливу на ситуацію, тому ми на ньому зосередимось. Інше питання, що ми повинні бути готовими, що розблоковуватиме приміщення не міліція, а опозиція. Тому треба провести інформаційну кампанію, щоби було зрозуміло, що будь-які кроки опозиції по розблокуванню органів влади - це зрада Майдану та революції.

Чи бачите співпрацю з опозицією?

- Треба вигнати провокаторів і російську п'яту колону і прекрасно будемо співпрацювати. Маю на увазі тих, хто гальмує революційний процес. Також тих, хто співпрацює з режимом, Кремлем. Хоча є там і нормальні люди. Якщо говорити про так званих опозиціонерів, то амбіції з приводу зайняття місця нинішньої влади - мають лише Кличко і Порошенко. Інші лише імітують це. Ані Тягнибок, ані Яценюк не є справжніми опозиціонерами, бо не боряться за владу. Це означає, що їм не потрібні перевибори. Зараз помітно вирізняться позиція Юлії Тимошенко, яка є найадекватнішою.

У Вас є амбіції у великій політиці?

- У мене є амбіції в Україні. Я хочу займатись своєю родиною, бізнесом, улюбленими справами. Я хочу бути громадянином демократичної України, в якій президент, нардеп та чиновник будуть моїми слугами. А як свідомий громадянин я робитиму те, що і раніше робив, тобто щоб країна розвивалась. Але в системі цієї паразитичної державної влади, я себе не бачу.

В ЗМІ розповсюдили інформацію, що Вам заплатили 200 тисяч за взяття міністерств. Як це прокоментуєте?

- Це смішно. Ці покидьки хочуть показати що ми продажні, але не хочуть завищувати суму. Якби насправді хтось платив за захоплення трьох міністерств, то суми були би в сотні разів вищими, бо кожен із учасників ризикував життям, здоров'ям, свободою. Ми не отримали жодної копійки, а наша організація сильна тим, що вона волонтерська.

Чи нівелювали роботу "Спільної справи"?

- Намагаються. Це дезорієнтує людей, проте зараз все проявляється хто є хто. Пан Кубів (назвав провокаторами тих, хто зайняв приміщення міністерств - Gazeta.ua), який в 90-му році приймав "свободівку" Ірину Фаріон до КПУ взагалі має мало моральних прав визначати хто провокатор, бо він є професійним провокатором. Тому шкода, що такі люди пройшли до парламенту по квоті "Фронту змін" замість таких як Юрій Гримчак, Михайло Волинець. Ті люди б не сиділи склавши руки та не імітували діяльність, як це робить опозиція.

Як розвиватиметься ситуація?

- Для людини, яка може звести до купи пазл, зрозуміло, що є дві фази процесу - до наступу "Спільної справи" і після. Ми зупинили кровопролиття, бійню в регіонах, ми змусили владу йти на переговори, ми зламали їхні схеми щодо розколу країни та використання "Правого сектора" для залякування Південя та Сходу. Ми - єдині, хто зупинив сценарій по знищенню України. І те, що нас цькують, це свідчить, що опозиція наповнена контрольованими людьми, які заважають українському народу. Тому я переконаний, що народ переможе. Ціна може бути зависока, бо маємо справу із соціопатами, які не розуміють людей. Сил Майдану вистачить за чотири дні, аби паралізувати роботу держапарату, включно із фінансовими інституціями, та досягти всіх вимог.

Зараз ви читаєте новину «"Ми зупинили сценарій по знищенню України" - Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути