четвер, 06 лютого 2014 21:34

Суд повернув повноваження Львівській ОДА

Суд повернув повноваження Львівській ОДА
Фото: zik.ua

Львівський окружний адмінсуд повністю задовольнив позов прокуратури про визнання протиправним та скасування рішення облради щодо відкликання повноважень Львівської облдержадміністрації.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівщини.

"Указане рішення прокуратурою Львівської області оскаржено 18 грудня, з огляду на те, що Львівська обласна рада при його прийнятті вийшла за межі наданих їй повноважень, чим допустила порушення вимог Конституції та Законів України", - сказано в заяві.

"Окрім того, згідно ухвал Львівського окружного адмінсуду заборонено оприлюднювати або зупиняти дію 86 незаконних рішень органів місцевого самоврядування. Йдеться про рішення, прийняті після 16 січня щодо суспільно-політичної ситуації в державі", - додали в прокуратурі.

Як відомо, 17 грудня Львівська облрада відкликала власні повноваження, делеговані Львівській облдержадміністрації, та позбавила чиновників останньої права бути в своїх приміщеннях.

23 січня кілька тисяч жителів Львова зайшли в будівлю, де розміщена Львівська ОДА і змусили губернатора написати заяву про відставку.

Пізніше Сало від своєї заяви відмовився.

Зараз ви читаєте новину «Суд повернув повноваження Львівській ОДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути