субота, 11 січня 2014 15:32

Юрій Луценко перебуває у стані середньої тяжкості - дружина

Юрій Луценко перебуває у стані середньої тяжкості - дружина
Фото: newsradio.com.ua

Стан здоров'я екс-міністра внутрішніх справ України, лідера руху "Третя Українська республіка" Юрія Луценка, постраждалого під час конфлікту між силовиками та активістами біля будівлі Святошинського РВВС, який перебуває в реанімації, середньої тяжкості, повідомила його дружина Ірина Луценко.

"Стан середньої тяжкості, такий попередній висновок лікарів", - заявила вона на прес-конференції в суботу.

"Такий діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс мозку, рвана рана, яку зашили, три гематоми підшкірних - підкреслюю, не внутрішньочерепних, також забої та синці", - розповіла Луценко.

За її словами, Луценко зараз у "трохи розкоординованому стані", але може розмовляти.

Ірина Луценко зазначила, що її чоловік досі в реанімації і буде там попередньо ще пару днів.

Вона також повідомила, що до її чоловіка приходили слідчі з прокуратури, щоб взяти свідчення, проте лікарі забороняють будь-кому спілкуватися з ним, окрім неї.

При цьому нардеп спростувала інформацію, яка раніше з'явилася в інтернеті, про те, що у чоловіка дуже важкий стан , зокрема відмовили нирки. За її словами, у Юрія Луценка тільки травмована голова. Вона розцінює поширення такої інформації як "нагнітання ситуації в чисто політичному полі", з метою викликати санкції з боку міжнародного співтовариства.

У свою чергу адвокат Луценка Ігор Фомін повідомив, що кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень екс-міністру було відкрито за ініціативи прокуратури.

За його словами, сторона Луценка ніяких заяв в правоохоронні органи подавати не буде: "Ми звернень подавати не будемо".

Як повідомлялося, в ніч на суботу на проспекті Перемоги в Києві, де активісти Автомайдану блокували автобуси з бійцями "Беркута", постраждав Юрій Луценко.

"Беркутівці раптово почали нещадно бити його по голові... Розбили на обличчі окуляри. Він впав, втратив свідомість, тільки тоді вони перестали його бити", - повідомила Ірина Луценко. За її словами, її чоловікові було нанесено близько десяти ударів кийками.

Юрій Луценко госпіталізований в одну із столичних клінік після цього зіткнення.

За повідомленнями про застосування сили працівниками "Беркут" біля Києво-Святошинського суду, а також щодо отримання тілесних ушкоджень громадянином Луценком на проспекті Перемоги, 109, прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за статтею "Перевищення службових повноважень".

Зараз ви читаєте новину «Юрій Луценко перебуває у стані середньої тяжкості - дружина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

81

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути