середа, 08 січня 2014 17:52

Масовий пікет під Печерським судом чекає рішення щодо останнього "в'язня Банкової"

У Печерському суді нардепи чекають на оголошення рішення суду у справі Ярослава Притуленка, затриманого 1 грудня під час сутичок біля Адміністрації президента. Мітингувальники і журналісти пікетують під будівлею.

Про це у Twitter написав народний депутат від "Батьківщини" Андрій Шевченко.

"По Ярославу Притуленку чекаємо на оголошення рішення. Багато людей у дворі біля суду - стихійний мітинг. Півтора десятка телекамер", - написав він.

Автор: Фото: Скріншот
 
За інформацією Української правди активісти кричать "Ярославе – ми з тобою!" та "Свободу невинним!". Тримають у руках прапори України, Демальянсу, "Свободи", "Батьківщини". Вони вимагають звільнити Притуленка просто у залі суду, посилаючись на закон про припинення переслідувань учасників мирних акцій. До пікетувальників приєдналась колона активістів, яка прийшла з Майдану. Перед судом також присутні народні депутати від опозиційних партій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У неволі залишається ще один "полонений Банкової"

Нагадаємо, що Ярослава Притуленка затримали 1 грудня під час сутичок біля Адміністрації президента. Притуленко – єдиний із дев'яти затриманих активістів, що досі лишається під арештом. Його захисники вже кілька разів намагалися оскаржити дії прокуратури, яка ігнорує новий закон про неприпустимість переслідування активістів Майдану, підписаний президентом 26 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Масовий пікет під Печерським судом чекає рішення щодо останнього "в'язня Банкової"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути