вівторок, 07 січня 2014 15:25

Активіста харківського "Євромайдану" хочуть посадити за "розповсюдження порно"

Активіста харківського "Євромайдану" хочуть посадити за "розповсюдження порно"
Фото: eurokharkiv.org

Активіст харківського "Євромайдану" Олександр Чижов, якого звинувачують у розповсюдженні порнографічних матеріалів через мережу "Вконтакте", відмовляється співпрацювати з органами слідства. Про це йдеться у повідомленні управління МВС у Харківській області. Про це пише Українська правда.

"Він зобов'язаний явкою до райвідділу для надання необхідних свідчень по відкритому кримінальному провадженню. Наразі чоловік відмовляється співпрацювати з органами слідства", - заявили у МВС.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією порнографічної кіно- та відеопродукції, засобів її виготовлення і демонстрування.

Як відомо, 4 січня  активіста харківського Євромайдану Олександра Чижова викликали на допит і звинуватили у розповсюдженні порнографічних матеріалів через мережу "Вконтакте".

За даними МВС, до міліції звернувся чоловік з заявою про те, що в інтернеті невстановлений користувач зайшов на його персональну сторінку та розмістив на ній медіа-матеріали порнографічного змісту, після чого попросив про особисту зустріч.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

"Того ж дня був встановлений 33-річний харків'янин, який приїхав на зустріч із заявником з метою здійснення своїх сексуальних бажань та наполягав на одностатевому контакті. Під час проведення правоохоронцями оперативних заходів, чоловік відрекомендувався їм, як головний спеціаліст одного з Управлінь державної установи та пред'явив відповідне посвідчення", - заявляють в МВС.

Під час допиту з'ясувалося, що чоловік вже тривалий час не працює у вказаній установі, а посвідчення після звільнення залишив собі з корисних мотивів.

"Наразі чоловік перебуває на обліку біржі праці як безробітний. До того ж він не надав слідству жодних свідчень щодо своєї приналежності до будь-яких політичних організацій та партій, або підтримки громадських акцій, пов'язаних з діяльність харківського Євромайдану", - підкреслили в управлінні МВС.

Також в міліції зазначили, що після того, як чоловіка було відпущено, в інтернеті з'явилася інформація з посиланням на вказаного громадянина про те, що він є активістом Євромайдану у Харкові.

 

Зараз ви читаєте новину «Активіста харківського "Євромайдану" хочуть посадити за "розповсюдження порно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути