Ексклюзиви
середа, 20 березня 2013 12:25

В Умані опозицію і громадські організації силою не пускали на сесію міської ради

В Умані опозицію і громадські організації силою не пускали на сесію міської ради
Опозиція і активісти протестують проти вирубки парка. Фото: keyservice.kiev.ua

Сьогодні в місті Умань на Черкащині активісти місцевих осередків "Свободи", Об'єднаної опозиції "Батьківщина" і "Фронту змін" разом із активістами громадських організацій "Всеукраїнське об'єднання Богдана Хмельницького" та "Ради громадських організацій Умані" намагалися пройти на сесію міської ради з вимогою до депутатів припинити незаконну вирубку місцевого парку Зої Космодем'янської і зняти з розгляду сесії питання про передачу боксерському клубу спортзалу, де займаються міські дитячі футбольні команди. Біля міської ради зібралося більше 200 осіб. Люди принесли колоди з вирубаного парку, а батьки футболістів кубки та медалі своїх дітей.

Представники громадськості хотіли зайти у будівлю міської ради і пройти у сесійний зал, проте працівники виконкому їх не пускали. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua. Хоча організатори акції напередодні сесії звернулася до міської ради із заявою забезпечити місцями у сесійній залі по п'ять осіб від кожної організації. У будівлі міської ради та на її території чергували працівники міліції. Попри це у дверях утворилася штовханина та бійка, так як нікого всередину будівлі не пускали. Всіх, хто хотів пройти, силою затримували у вході. Не дозволяли пройти і журналістам. Коли ж чергові закрили двері міської ради зсередини, мітингувальники хотіли їх винести колодою, яку принесли із парку. Проте їм зробити це не вдалося. Лише після цього в зал пустили по п'ять представників від кожної організації.

Зараз триває сесія міської ради. Журналістів, якщо вони за потреби виходять із залу, чергові більше всередину не пускають. Журналісту телеканалу "Інтер" чергові затисли між дверима руку та ногу, коли той намагався увійти в зал.

Секретар міської ради Аркадій Рибак, якому приписують будівництво котеджу та вирубку дерев в парку Космодем'янської, заявив, що ніякого відношення ні до будинку ні до парку немає, хоча напередодні заявляв, що законність забудови має з'ясувати прокуратура.

Зараз ви читаєте новину «В Умані опозицію і громадські організації силою не пускали на сесію міської ради ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути