Ексклюзиви
неділя, 10 березня 2013 11:10

Репутація Януковича в ЄС заплямована і без справи Власенка - євродепутат

Репутація Януковича в ЄС заплямована і без справи Власенка - євродепутат
Фото: Reuters

Репутація Віктора Януковича і без справи Сергія Власенка вже заплямована його численними обіцянками ЄС, які він так і не виконав.

Про це в коментарі Тиждень.ua заявила депутат німецького бундестагу від фракції "Союз 90/Зелені" Віола фон Крамон.

"Ми дуже стурбовані правовою ситуацією в Україні загалом. Але зрозумійте, що нам ззовні дуже важко оцінювати саме цю конкретну справу. Вона лише знову свідчить про довільність політично мотивованих кримінальних справ", - зазначила депутат.

"Неможливим підписання угоди про асоціацію в листопаді цього року зробить загальна політична атмосфера в Україні. ЄС має намір підписати угоду, але Україна повинна показати видимий і значний прогрес щодо ключових питань: виборчого правосуддя, фальсифікацій парламентських виборів у жовтні і проведення реформ. Ці умови були сформульовані кілька разів", - додала вона.

За словами євродепутата, позбавлення парламентського мандата депутата, який є членом Верховної Ради з 2007 року і переобраний у 2012 році, "звичайно, є кроком у хибному напрямі".

"У ході візиту пана Кожари до Бундестагу минулого тижня я і мої колеги спробували знову пояснити йому зобов'язання, які повинен виконати його уряд", - заявила фон Крамон.

"На мій погляд, репутація президента Януковича у Німеччині або в ЄС вже заплямована. Він часто обіцяв виконати зобов'язання, які ЄС встановив для підписання угоди про асоціацію, він обіцяв різні реформи - але так нічого і не виконав. Відмінність у сприйнятті українського народу і української влади зумовлена образом української юстиції та відсутністю верховенства права", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Репутація Януковича в ЄС заплямована і без справи Власенка - євродепутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути