Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2013 09:48

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Влада хоче "зачистити" політичне поле до президентських виборів 2015 року" - Власенко

"Влада хоче "зачистити" політичне поле до президентських виборів 2015 року" - Власенко
Власенко впевнений: "Якби Тимошенко можна було розстріляти, її б розстріляли". Фото: liga.net

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко впевнений, що зміна статусу Тимошенко пов'язана з підготовкою влади до президентських виборів 2015 року.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Зараз ми бачимо ескалацію ситуації навколо Юлії Тимошенко. Пред'явлення обвинувачення по статті, що передбачає довічне покарання, каже про те, що влада перейшла всі межі й готова знищувати фізично. Якби Тимошенко можна було розстріляти, її б розстріляли", - заявив Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка розповів дипломатам, про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня

"Мова не про те, що Генпрокуратура провела якісь дії. Іде синхронізована боротьба з опозицією - влада хоче "зачистити" політичне поле до президентських виборів 2015 року. Їм не потрібна жива Тимошенко. Сьогодні в мене є тверде переконання: завдання Януковича - фізичне усунення Тимошенко", - додав Власенко.

Власенко також заявив, що вручення Тимошенко "повідомлення про підозру" відбувалося з порушенням процедури.

"Існує певний порядок вручення подібних документів. Відразу після передачі припису необхідно ознайомити особу з тими правами, які вона має у зв'язку зі статусом, що змінився. Звичайно, цього зроблено не було!" - сказав він.

"Колпащиков (керівник Качанівської колонії, він передавав Тимошенко документи) не вповноважений на такі дії", - додав захисник.

"Я б звернув увагу й на інший момент. Коли вступав в силу новий Кримінально-процесуальний кодекс, нам говорили, що однією з його переваг є рівність і змагальність сторін і що нібито захисники й адвокати отримують рівні права зі слідством, що вони зможуть вести власне розслідування", - відзначив Власенко.

"У п'ятницю Пшонка заявив, що слідство в справі закінчено. Де рівність сторін? Де можливість захисту збирати свої докази й представляти їх у ході розслідування?" – обурився він

Він також підкреслив, що захист не брав участі у розслідуванні справи Щербаня: "Про першу дію за участю Юлії Тимошенко в справі Щербаня, яка нібито була проведена, ми дізналися в п'ятницю від генпрокурора".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" наполягатиме на скликанні позачергової сесії ВР щодо Тимошенко

"Ми переконані в тому, що немає окремої справи Щербаня, або газової справи, або справи про держгарантії боргів ЄЕСУ. Всі вони - елементи одного великого плану по усуненню політичного опонента", - додав він.

Власенко також заявив, що влада намагається обмежити його права, як представника Тимошенко в Євросуді з прав людини.

"Нещодавно Печерський районний суд Києва заборонив мені виїжджати за кордон. Якщо в Європейському суді будуть проходити усні слухання, виникне питання — хто поїде на них. Відповіді на це питання в мене поки немає", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Влада хоче "зачистити" політичне поле до президентських виборів 2015 року" - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути