понеділок, 24 грудня 2012 19:28

21 рік Росія задихається від того, що не може реалізувати імперські амбіції щодо України - Мохник

21 рік Росія задихається від того, що не може реалізувати імперські амбіції щодо України - Мохник
Андрій Мохник. Фото: baseofmp3.com

Росія стала імперією лише після приєднання до неї Україну і тому зараз вона "задихається" від того, що Україна є незалежною державою.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від партії ВО "Свобода" Андрій Мохник, коментуючи заяву секретаря Ростовського регіонального відділення партії "Единая Россия" Антона Брєдіхіна щодо того, що після можливого вступу України до Митного союзу необхідно переселити 7 млн українців у Сибір.

"Ідея гідна прізвища тої людини, яка його виголосила — Бредіхін, - прокоментував Мохник. - Маячню коментувати важко. Але якщо ми подивимося в історію, то насправді російська імперія стала імперією тільки тоді, коли вона приєднала Україну. До того це було таке собі царство. І зараз, після того, як Україна отримала незалежність, вже 21 рік Росія просто задихається від того, що вона не може реалізувати свої імперські амбіції. Їй не вистачає ні території, ні ресурсів, у першу чергу людських".

"Свободівець" додав: "І власне тут він (Брєдіхін) проговорився: що у Володимира Путіна і кремлівської верхівки на умі — те у цього Бредіхіна на язиці. Він висловив, власне, те, до чого вони прагнуть. Хоча насправді він сказав, що Митний союз — це не економічний союз, а у першу чергу — політичний. І завдання цього політичного союзу затягнути Україну у новітнє московське ярмо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо українці і надалі обиратимуть таку владу, то скоро стануть "гарматним м'ясом" Росії - Возняк

Він нагадав, що в історії неодноразово були періоди, коли українців примусово переселяли до Сибіру різними методами.

"Починаючи ще з козацьких часів українців висиляли на Сибір. Масова ж практика політичних репресій відбувалася в часу московсько-більшовицької окупації, коли українців мільйонами вивозили в Сибір, на Далекий схід, за полярне поле. Це, власне, політика російської імперії", - підкреслив він.

Мохник додав: "Зараз Росія теж намагається знайти спосіб, як за рахунок України та українці розв'язати свої проблеми, зокрема проблему з Китаєм. Думаю, що це не реально".

Нардеп зауважив, що головне завдання зараз українським політиків — зробити все, аби не допустити входження України до Митного союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Єдиній Росії пропонують переселити 7 мільйонів українців у Сибір - для протидії китайському напливу

"У цьому випадку завдання українських політиків - зробити все, щоби не допустити вступу України до Митного союзу. Взагалі позитивним підсумком цього року є те, що Україна не увійшла до Митного союзу. Але треба бути на сторожі, не треба тішитися, що нібито це питання закрито, тим більше, коли ми бачимо такі випади на адресу українців", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «21 рік Росія задихається від того, що не може реалізувати імперські амбіції щодо України - Мохник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

209

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути