Ексклюзиви
вівторок, 27 листопада 2012 13:18

Якщо Янукович і Ко стануть для заходу "поганими хлопцями", то Європа зробить все, аби їх усунути - експерт

Якщо Янукович і Ко стануть для заходу "поганими хлопцями", то Європа зробить все, аби їх усунути - експерт
Андрій Золотарьов: Портрет Тимошенко у Римі є сигналом для української влади. Фото: 34.ua

Портрет екс-прем'єра Юлії Тимошенко на мерії Риму є сигналом для української влади.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

Зазначимо, що 26 листопада в Римі на фасаді однієї з будівель Капітолійського пагорбу було вивішено портрет Юлії Тимошенко з написом "Свободу для Юлії Тимошенко" на знак солідарності та підтримки лідера опозиції України.

Політолог переконаний, що такий захід є сигналом для представників української влади щодо того, що невдовзі терпіння європейців щодо них може луснути.

"Те, що вивішують портрети — це є наочним прикладом того, як сприймають Тимошенко. У західному світі завжди жодна політика ніколи не біжить попереду роботи з громадською думкою. У будь-якому разі, чи то війна, чи якісь політичні конфлікти, працюють з громадською думкою. Ми бачили, наприклад, як це було з Хусейном, коли дійсно потужно обробляли громадську думку", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенченко: Головним подарунком для Тимошенко стане "перемога над цією злочинною владою"

Експерт додав: "Світ ділиться на "добрих" і "поганих" хлопців. І завдання політика на заході — це стати на бік "добрих хлопців". А щодо Януковича і нашої влади, то відчутно, що вони перетворюються на "поганих хлопців". А з поганими хлопцями відомо що роблять — роблять все, щоби їх усунути від влади — економічними, політичними, а якщо буде потрібно, то й іншими засобами".

Золотарьов переконаний, що портрет Тимошенко у Римі повинен наштовхнути деяких діячів з боку партії влади на те, що "все мине, зокрема і їхнє перебування при владі".

"Їх це має наштовхнути на думку, що через певний час вони можуть опинитися у дуже незручному і некомфортному для себе становищі. У них яка логіка — "все у нашій владі, якщо при владі наші". І зараз відчувається, що вони втратили відчуття політичних реалій. Вони не розуміють, що не можна намагатися правити як Сталін, а жити як Абрамович, що це не сумісні поняття. І якщо для них Україна є ресурсною територією, а цілі їхні капітали, нерухомість опинилися на заході, то їх дуже швидко можуть привести до тями", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На день народження Тимошенко випустять голубів

Політолог запевнив, що якщо вже у європейців терпіння щодо української влади лусне, то вони вже не зупиняться.

"Західні політики певний час проявляють гнучкість, справляють враження "лохів", якщо вдаватися до донецької політичної термінології, але далі, якщо вони запрягають, то вже везуть дуже швидко і не зупиняються, бо це вже є принципово. Тому, якщо захід дійде до такої думку, що це "погані хлопці", то він вже буде дожимати до переможного кінця", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Янукович і Ко стануть для заходу "поганими хлопцями", то Європа зробить все, аби їх усунути - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

132

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути