пʼятниця, 02 листопада 2012 07:45

Окружком 223 готують до штурму

Окружком 223 готують до штурму
Кандидати 223 округу очікують нападів з метою фальсифікації підрахунків ФОТО: ukranews.com

В п'ятницю, 2 листопада, близько 4:00 у Києві в приміщенні окружної виборчої комісії N223 члени комісії пересували меблі, перегороджуючи шлях до протоколів і бюлетенями.

В ОВК 223, в найближчі години очікується штурм будинку невідомими, під'їхавшими до ОВК на автобусах.

Опозиційний кандидат по округу 23, представник ВО "Свобода" Юрій Левченко також зазначив, що він і його прихильники очікують штурму. "Зараз на вулиці гуртуються братки Віктора Пилипишина: двоповерховий автобус - на вулиці Щербакова, інший стоїть тут у дворах", - сказав він.

Левченко підкреслив, що, за словами одного з членів ОВК, сьогодні буде чергова спроба захоплення приміщення комісії, щоб забезпечити фальсифікацію на користь самовисуванця Пилипишина, якого пов'язують з Партією регіонів.

За його словами, люди спортивної статури, які збираються у комісії, як правило мають посвідчення журналістів. "З'явився вже навіть інтернет-мем такий: журналісти з кримінальної зовнішністю", - зазначив Левченко. Свободівець також повідомив, що найбільша небезпека виходить від великих вікон - саме там, як передбачається, будуть прориватися загони провладних "журналістів" або ж буде спроба закинути в приміщення будь-що.

Крім того Левченко зазначив, що зараз в будинку і навколо нього знаходиться помітно менша кількість прихильників "Свободи", ніж було вдень і увечері 1 жовтня. Проте він переконаний, що їм вдасться не допустити захоплення ОВК.

Свободівці, яких можна побачити з допомогою онлайн трансляції виглядають сильно втомленими, але впевненими у своїх силах.

Раніше, увечері 31 жовтня на вході в комісію округу N223 в Шевченківському районі Києва сталася бійка між прихильниками "Свободи" і двома десятками невідомих людей спортивної статури. Під час бійки був використаний сльозогінний газ. Левченко, його однопартійці та журналісти закрилися в приміщенні, де засідає виборча комісія. Невідомі намагалися прорватися в приміщення, але представники Свободи і міліція утримали оборону на вході. Під час бійки була розбита скляні двері входу в ОВК.

Зараз ви читаєте новину «Окружком 223 готують до штурму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути