неділя, 08 липня 2012 03:30

"Мажоритарники поховають Януковича" - екс-нардеп

"Мажоритарники поховають Януковича" - екс-нардеп
Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО

Найголовніша помилка колишнього президента Віктора Ющенка - неправильне вирішення кадрових питань.  Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній народний депутат від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Віктор Матчук.

"Це зводило нанівець навіть добрі ініціативи Віктора Андрійовича. Але було багато зроблено у становленні українського демократичного суспільства. Якби після Кучми відразу прийшов Янукович, було б значно гірше. А зараз українське суспільство не так уже й легко переламати. Це — головний плюс Ющенка", - зазначив екс-нардеп.

За словами Матчука, сьогоднішня влада собі в заслугу ставить Євро-2012.

"Але ж Януковичу ніхто не довірив би проведення чемпіонату. Ми його отримали як нагороду за те, як показали себе 2004-2005-го. Були великі сподівання інвесторів, 2 мільярди доларів інвестицій щомісяця. А зараз за цей же час півмільярда прямих іноземних інвестицій виводять з України", - додав він.

Матчук розповів. Що він із великим полегшенням написав заяву про вихід з "Нашої України" та відмовився від депутатського мандата.

"Почуваюся в злагоді із самим собою. Перебувати в партії й бути незгодним із тим, що там відбувається, — шизофренія. Бути в парламенті й бачити, що ні твої, ні когось іншого розумні пропозиції не мають шансів пройти, якщо це не домовлено із Чечетовим, — не хочеться. Бачиш дурні закони, як-от про мову, а зробити нічого не можеш", - зауважив екс-нардеп.

На його думку, наступна Верховна Рада може бути гіршою від нинішньої.

"Пресинг на неї буде ще більший. Наступний парламент повинен стати могильником цієї влади, бо там з'являться мажоритарники. Як колись вони поховали Кучму, так тепер поховають Януковича. Парламентська більшість сформується за участі мажоритарників. Але що ближче буде до президентських виборів, що більше хитатиметься земля під Януковичем, то скоріше вони переорієнтуються. Мажоритарники — це люди з гіпертрофованими чуйкою та інтуїцією", - наголосив Матчук.

Повністю інтерв'ю читайте тут

Зараз ви читаєте новину «"Мажоритарники поховають Януковича" - екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути