Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2012 16:06

У БЮТі сумніваються, що голосування за КПК буде скасоване

У БЮТі сумніваються, що голосування за КПК буде скасоване
"Бютівець" розказав, що КПК приймали нашвидкуруч вночі. Фото: donbass.ua

У середу комітет з питань регламенту та депутатської етики може розглянути проект постанови про скасування результатів голосування щодо прийняття Кримінально-процесуального кодексу. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав член комітету, "бютівець" Василь Кравчук.

"Якщо проект постанови зареєстрований у комітеті, то в середу у другій половині дня ми можемо його розглянути. Але всім відомо, що у регламентному комітеті більшість має Партія регіонів. Можна спрогнозувати, як він проголосує за цю постанову. Але, згідно регламенту, якщо вона навіть не буде розглянута в комітеті, через місяць може бути винесена до сесійної зали на голосування", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Раді з'явився законопроект про відміну голосування за КПК

За словами депутата, парламентською більшістю керують Михайло Чечетов та Олександр Єфремов, тому скасувати голосування за КПК нереально. "Кримінально-процесуальний кодекс був прийнятий всупереч Конституції. У сесійній залі знаходилося 50 депутатів, проголосувало 271 із зареєстрованих 283. Все відбулося нашвидкуруч вночі. А коли так робиться, то документ виявляється неякісним і не має права на довге життя. У листопаді чи грудні цього року до парламенту прийде нова більшість. Тому все буде виправлено демократичним шляхом", - наголосив Кравчук.

"Бютівець" зазначив, що ті депутати, які приймали КПК, порушуючи закон про регламент та Конституцію, нестимуть за це відповідальність.

 

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі сумніваються, що голосування за КПК буде скасоване». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути